1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Der Spiegel va introduce un mecanism de verificare pentru a nu publica știri false

Prestigioasa revistă germană Der Spiegel a anunţat vineri, de la sediul său din Hamburg, că introduce un mecanism de sesizări în speranţa de a descoperi eventualele nereguli din materialele sale în urma unui scandal din 2018 legat de fabricarea unor articole, potrivit DPA, citată de Agerpres.

21 feb, 2020 | Agerpres

Noul forum dedicat sesizărilor urmăreşte să investigheze imparţial punctele de controversă, iar membrii săi vor fi trei angajaţi ai revistei: un jurnalist de reportaje, un editor de ştiri şi şeful departamentului juridic.

Decizia este rezultatul direct al scandalului din jurul lui Claas Relotius, văzut altădată ca un reporter vedetă cu numeroase premii, care a izbucnit în 2018.

Relotius a fost descoperit că a inventat discuţii, evenimente şi contexte pentru a-şi accentua materialele, de la relatări plasate în apropiere de graniţa dintre SUA şi Mexic şi până la interviuri cu copii irakieni şi sirieni din zone de război sau o fişă documentară despre Donald Trump.

Noul mecanism pentru plângeri, sau ombudsman, va prelua activitatea comisiei numite de revistă pentru a investiga munca lui Relotius.

Jurnalistul a lucrat pentru o serie de publicaţii de ştiri, inclusiv pentru agenţia de presă DPA. În 2010, scrie DPA, el a oferit trei relatări ample în calitate de corespondent din Israel, care au fost eliminate din arhiva agenţiei germane de presă, împreună cu fotografiile aferente.

Lui Relotius i-au fost retrase şi premiile jurnalistice obţinute.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO