Desfiinţarea şcolilor doctorale din cadrul Academiei de Poliţie, la un pas de oficializare – proiect de HG

Studiile de doctorat ale Academiei de Poliţie vor fi desfiinţate, conform unui proiect de modificare a HG 294/2007 – actul normativ care reglementează organizarea și funcţionarea instituţiei. Se desfiinţează, de asemenea, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei, iar studiile de licenţă ale Academiei se reorganizează în doar două facultăţi, reiese din proiectul obţinut şi consultat de Economica.net.
Cristina Şomănescu - vin, 30 apr. 2021, 13:00
Desfiinţarea şcolilor doctorale din cadrul Academiei de Poliţie, la un pas de oficializare - proiect de HG

MAI a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care vizează reorganizarea Academiei de Poliţie.

  • Este vorba despre proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea și funcționarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Economica.net vă spune, în continuare, cum va fi reorganizată Academia de Poliţie:

  • se desfiinţează şcolile doctorale din cadrul Academiei de Poliţie.

Vă amintim că acreditările Şcolilor doctorale Drept și Ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”au fost retrase prin Ordinele ministrului educației și cercetării nr. 5863/2020 și nr.5864/2020.

Programul studiilor organizare de către școlile doctorale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfășurare la data intrării în vigoare a proiectului de modificare a HG 294/2007, care e deocamdată în dezbatere publică, se desfășoară în continuare până la finalizare, în conformitate cu programele individuale de cercetare științifică, scrie în proiectul de act normativ consultat de Economica.net.

  • se desfiinţează Facultatea de Arhivistică.

Aceasta urmează să își desfășoare activitatea, în lichidare, până la absolvirea programelor de studii universitare de licență de către studenții înmatriculați, personalul urmând să fie preluat în cadrul noilor structuri, reiese din proiectul de act normativ.

  • se reorganizează studiile de licenţă ale Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Acestor se vor desfăşura doar în cadrul a două facultăţi: Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept” şi domeniul de licenţă “Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranță publică”) şi Facultatea de Pompieri (domeniul de licență „Ingineria instalațiilor”, specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri”).

Punctual, ce spune proiectul de act normativ de modificare a HG 294 din 2007, consultat de Economica.net:

Facultatea de Poliţie se înfiinţează prin reorganizarea Facultăţii de Poliţie, a Facultăţii de Jandarmi, a Facultăţii de Poliţie de Frontieră şi a Facultăţii de Ştiințe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei.

Facultatea de Poliție se constituie prin preluarea, în condițiile legii, de la Facultatea de Poliție, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Poliție de Frontieră și de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, din cadrul Academiei, a atribuțiilor formative, a elementelor de structură și a personalului, potrivit modificărilor aduse articolului 11 al Hotărârii Guvernului nr. 294/2007, prin proiectul de act normativ al MAI, studiat de Economica.net.

Programele de studii universitare organizate de Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Facultatea de Poliție, Facultatea de Poliție de Frontieră și Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfășurare la data intrării în vigoare a hotărârii, se vor desfășura în continuare, până la finalizare, conform planurilor de învățământ aprobate, în cadrul Facultății de Poliție, nou-înființate, scrie în proiectul de modificare a HG nr. 294/2007.

Menţionăm că Academia de Poliție păstrează programele de masterat acreditate în domeniul de licență „Drept”, specializarea „Drept” respectiv în domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, specializarea „Ordine și siguranță publică”, şi domeniul de licență „Ingineria instalațiilor”, specializarea „Instalații pentru construcții-pompieri”.

Atenţie! Măsurile anunţate de Economica.net în acest articol fac parte dintr-un proiect de act normativ, drept care deocamdată nu se aplică. Ca să intre în vigoare, hotărârea trebuie adoptată de guvern şi publicată în Monitorul Oficial.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...