Deşi a livrat anul trecut prima clădire din The Light, River Development încă îşi calculează paşii pentru a o începe pe cea de-a doua

Deşi a finalizat şi livrat, la finalul anului trecut, The Light One, prima fază din proiectul imobiliar mixt The Light, de lângă Politehnică, River Development nu a început încă dezvoltarea celei de a doua faze a acestui proiect. În plus, deşi ultima informaţie, de la începutul pandemiei, era că negocierile pentru achiziţia The Light încă se derulau, acum omul de afaceri Ion Rădulea, proprietarul River Development, păstrează tăcerea asupra acestei afaceri.
Răzvan Zamfir - Dum, 28 iun. 2020, 18:36
Deşi a livrat anul trecut prima clădire din The Light, River Development încă îşi calculează paşii pentru a o începe pe cea de-a doua

Dezvoltat de River Development, proiectul The Light, amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, este proiectat pe baza unui concept mixed-use cu funcționalități în domeniul office și rezidențial și alte facilități conexe, precum zonă pentru relaxare sau socializare. Proiectul va avea o suprafață totală construită de peste 150.000 de metri pătrați, dintre care aproape 100.000 de metri pătrați reprezintă suprafața închiriabilă de birouri.

Segmentul de birouri este proiectat în trei clădiri distincte – The Light One, The Light Two și The Light Three – cu un regim de înalțime cuprins între 11 și 18 niveluri, în timp ce ansamblul rezidențial este prevăzut cu 196 apartamente, o zonă pentru retail și o zonă de 2.000 metri pătrați alocată facilităților de well-being (fitness și spa).

The Light One, prima clădire de birouri din cele trei planificate, a fost livrată la finalul anului 2019 și are o suprafață închiriabilă de 21.653 mp (GLA) și un regim de înălțime de 11 etaje (2S + P + 11 etaje). În ceea ce privește segmentul rezidențial, proiectul prevede 196 apartamente de două, trei și patru camere, având suprafețe construite pornind de la 100 mp până la 190 mp, desfășurate pe o suprafață totală construită de aproximativ 39.815 metri pătrați.

Citește și: Moldova va avea autostradă

Apartamentele sunt dispuse câte două pe fiecare etaj, iar clădirea este proiectată cu dublă orientare – către Parcul Politehnică și Bulevardul Iuliu Maniu. În linie cu tendințele actuale, segmentul rezidențial va beneficia și de spații verzi sau spații de relaxare și locuri de joacă pentru copii, o zonă de 500 de metri pătrați pentru retail, aproape 2.000 de metri pătrați alocați zonei de fitness și spa și, nu în ultimul rând, lifturi care asigură accesul direct în apartament. 

Chestionat de Economica.net asupra tranzactiei de achiziţie a The Light One, Ion Rădulea, proprietarul River Development ne-a comunicat că „în acest moment nu suntem în poziția de a oferi detalii suplimentare referitoare la procesul de tranzacție a clădirii The Light One.”

Ceea ce poate însemna că există o interdicție de comunicare prin contract, dar și că tranzacția a fost amânată sau a picat.  

 De asemenea, în legătură cu dezvoltarea The Light Two și The Light Three și a celor 196 de apartamente, Ion Rădulea spune că există o strategie a dezvoltării, astfel încât să ofere un maximum de flexibilitate în prioritizarea implementării lor, în funcție de cerințele pieței și de contextul economic.

Citește și: Helicopter money, în România?

„Dacă vorbim de planificarea lor, prima faza a proiectului a fost marcată de livrarea primei clădiri de birouri – The Light One, cea de-a doua clădire de birouri – The Light Two –  fiind următoarea clădire de birouri setată pentru construcție. În această variantă de planificare, faza finală de livrare a întregului proiect ar cuprinde cea de-a treia clădire de birouri – The Light Three și ansamblul rezidențial The Light Home. The Light a fost conceput de la bun start cu scopul de a fi valorificat la maximul său potențial și oferă o perspectivă avantajoasă pentru investitorii interesați, iar în contextul actual, pandemia ne-a oferit oportunitatea de a ne dezvolta capacitatea de flexibilitate atât în ceea ce privește relațiile cu partenerii de business cât și a ne adapta noilor cerințe și standarde impuse pentru produsele noastre”, explică Ion Rădulea

River Development mai deține proiectul de reconversie urbană Sema Park, unde, anul trecut, a demarat construcția pentru clădirile de birouri London și Oslo.  Cele două clădiri de birouri clasă A vor avea o suprafață construită de 35.709 metri pătrați, finalizarea lucrărilor fiind estimată, în acesl moment, pentru al doilea trimestru din 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Aproximativ 77% dintre companii îşi recompensează angajaţii la final de an – platformă de recrutare
Aproximativ 77% dintre companii îşi recompensează angajaţii la final de an – platformă de recrutare
Aproximativ 77% dintre companii îşi vor recompensa angajaţii de sărbători, arată datele unei platforme de recrutare.
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox și va coordona activitatea echipei ...
Samsung unifică diviziile de telefoane mobile şi electronicele de consum
Samsung unifică diviziile de telefoane mobile şi electronicele de consum
Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat marţi înlocuirea directorilor responsabili de cele trei divizii principale ...