1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Deutsche Telekom vrea să încheie parteneriate cu WhatsApp în România

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom AG, acţionarul majoritar de la OTE, vrea să încheie parteneriate cu WhatsApp, aplicaţia de mesagerie prin internet pentru telefoanele inteligente, care a fost recent achiziţionată de Facebook, pentru 19 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

25 feb, 2014 | Agerpres

Directorul Deutsche Telekom pentru operaţiunile europene din afara Germaniei, Claudia Nemat, a precizat că grupul este pregătit să încheie parteneriate cu WhatsApp pe pieţe precum România, dar nu şi pe piaţa din Germania.

'Nu credem că se va impune un singur model, ci că vom avea o coexistenţă a mai multor servicii', a declarat luni Nemat într-un interviu la Mobile World Congress, în Barcelona. 'Serviciul ales de dumneavoastră va depinde de categoria de vârstă şi de cât de importantă este intimitatea pentru dumneavoastră', a adăugat Nemat. Aceasta a mai spus că serviciul de text Joyn, promovat de Deutsche Telekom şi Vodafone Group, va fi introdus în curând pe mai multe pieţe din Europa.

Potrivit estimărilor firmei Ovum Ltd., companiile de telefonie au pierdut anul trecut venituri potenţiale în valoare de 32,5 miliarde de dolari de pe urma mesajelor text din cauza alternativelor oferite de WhatsApp. Spre deosebire de mesajele text tradiţionale, pentru care consumatorii plătesc companiilor de telefonie mobile, WhatsApp este gratuit pentru primul an şi ulterior costă 99 de cenţi.

Separat, Deutsche Telekom a anunţat marţi că intenţionează să vândă noul smartphone Galaxy S5 în 13 ţări din Europa, iar în Germania acest telefon va fi oferit începând din luna aprilie.

La începutul acestei luni, Claudia Nemat declara că Deutsche Telekom intenţionează ca, până în 2018, să devină lider pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde operează, prin continuarea achiziţiilor şi investiţii în reţele.

Recent, Deutsche Telekom a ajuns la un acord pentru preluarea restului acţiunilor la divizia sa din Cehia pentru 1,1 miliarde de dolari. În plus, surse apropiate companiei au declarat în luna ianuarie că grupul german vrea, de asemenea, să preia un pachet suplimentar de 10% din acţiunile grupului elen OTE, la care deţine în prezent o participaţie de 40%.

Hellenic Telecommunications Organization - OTE Group - cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO