1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Dezvoltatorul CTP a renunţat la achiziţia birourilor Swan Office

Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP a renunţat la achiziţia proiectului de birouri Swan Office. Firma care a construit proiectul se află în insolvenţă din 2013.

27 apr, 2016 | | ECONOMICA.net

Casa de Insolvenţă Transilvania, care se ocupă de falimentul Swan Property, a purtat negoceri cu dezvoltatorul de spaţii logistice CTP pentru vânzarea proiectului Swan Office. 

"Am decis să nu mergem mai departe cu proiectul Swan", spune Remon Vos, CEO CTP, contactat de ECONOMICA.NET

CTP a spus că se va uita la o posibilă achiziţie a proiectului de birouri intrat în faliment, dar până în prezent, investițiile dezvoltatorului în Româna sunt legate de spaţii industriale şi de logistică. 

Anul trecut, CITR a promovat proiectul de birouri la peste 150 de investitori din țară și din străinătate, dar şi clienților din portofoliul companiei, potrivit datelor publicate într-un raport de activitate al CITR. 

"CITR urmăreste maximizarea recuperării creanţelor de către creditorii proiectului Swan şi încearcă valorificarea în cele mai bune condiţii a acestuia. Astfel, în permanenţă ducem negocieri cu mai mulţi potenţiali investitori. Până la finalizarea vreunei tranzacţii, nu putem dezvălui identitatea niciunuia dintre ei, nici intenţiile acestora în ceea ce priveşte investiţiile pe care le plănuiesc", este răspunsul CITR la solicitarea ECONOMICA.NET

Negocieri eşuate

Firma Swan Property, prin care a fost construit proiectul a intrat în insovenţă în 2013. Proiectul a fost dezvoltat de compania londoneză Chayton Capital LLP, care a accesat în 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit AG şi Volksbank AG.

De-a lungul timpului au fost organizate mai multe licitaţii pornind de la preţul de 42,7 milioane de euro. Treptat, acest preţ a tot scăzut. Anul trecut, adunarea creditorilor a aprobat ca preţ minim de valorificare a proiectului Swan Office & Technology Park suma de 20,6 milioane de euro.

Tot anul trecut, omul de afaceri Ioannis Papalekas, care controlează compania Globalworth, a declarat că a vrut să cumpere clădirea de birouri, pentru care a oferit 17 milioane de euro, însă un alt potenţial cumpărător a oferit 25 de milioane de euro, după care s-a retras.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO