Digi Communications a câştigat licitația 5G din Portugalia. Contract de 67,34 milioane euro

Digi Communications a câştigat licitația 5G din Portugalia, un contract de 67,34 milioane euro, pentru care a depus ofertă prin Dixarobil, filiala grupului de telecomunicaţii din această ţară.
Lidia Neagu - joi, 28 oct. 2021, 16:51
Digi Communications a câştigat licitația 5G din Portugalia. Contract de 67,34 milioane euro

Licitaţia a fost organizată în decembrie 2020 pentru atribuirea drepturilor de utilizare a frecvenţelor în benzile 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2.1 GHz, 2.6 GHz si 3.6 GHz.

„Autoritatea de Telecomunicaţii din Potrugalia (ANACOM) a desemnat Dixarobil Telecom, Sociedade Unipessoal, Lda. (Dixarobil), filiala din Portugalia a Grupului, drept câştigătoarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor în benzile de 900 MHz (2×5 MHz), 1800 MHz (2×5 MHz), 2.6 GHz (2×5 MHz FDD si 25 MHz TDD), 3.6 GHz (40MHz). Preţul aferent acestor drepturi este de 67,34 milioane euro.

Alocarea drepturilor de utilizare se va realiza prin decizia finală a Consiliului de Administratie al ANACOM, în perioada imediat următoare.

Societatea consideră oportună decizia ANACOM, în contextul în care aceasta va permite Grupului extinderea activităţilor sale pe piaţa de telecomunicaţii din Portugalia, pentru furnizarea de servicii de comunicaţii de calitate, accesibile, bazate pe ultimele tehnologii”, se arată într-un comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

Grupul Digi, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, mai operează în afară de România în Italia, Spania și Ungaria. În luna martie a acestui an, a anunțat că se retrage din Ungaria, operațiunile sale urmând să fie preluate de operatorul local 4iG în luna septembrie. Grupul a participat și la licitația 5G din Ungaria, însă a fost exclus din procedura de vânzare a frecvențelor de către Autoritatea de reglementare în comunicații din țara vecină. Digi a contestat în instanță decizia, însă în luna februarie din acest an a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă din Ungaria.

Veniturile Grupului Digi Communications au atins 695 de milioane de euro, în primul semestru, în creștere cu 11,5% față de prima jumătate a anului 2020, cu o bază de RGU în creștere cu 15%, la 19,3 milioane.

61% din veniturile consolidate au fost generate de activitățile de pe piața principală, România, care contribuie cu 70% din totalul unităților generatoare de venituri ale Grupului. În ceea ce privește performanța veniturilor, Spania este a doua piață, cu o dinamică extraordinară în primul semestru al anului, asigurând 24% din totalul veniturilor, urmată de Ungaria (14%) și Italia (2%).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...