1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Din patru tranzacţii speciale de 8,6 milioane de euro, a fost depăşită media zilnică pe 2015 la Bursă

Joi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au înregistrat patru tranzacţii speciale (deal) cu acţiunile Băncii Transilvania (TLV), ale Fondului Proprietatea (FP) şi Romgaz (SNG), în valoare totală de aproape 49 de milioane de lei (8,6 mil. euro). Doar cu cele patru tranzacţii a fost depăşită astfel media zilnică a întregii pieţe pe 2015, de 7,34 milioane de euro.

19 mar, 2015 | | ECONOMICA.net

Joi la prânz (12.10) s-a făcut, mai întâi, o tranzacţie specială („deal”) de 15,5 milioane de lei, cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP). O jumătate de oră mai târziu a urmat o altă tranzacţie de 2,1 milioane de lei şi, la 13.08, alte două tranzacţii „deal”, cu peste 0,3% din acţiunile Băncii Transilvania (TLV), în valoare de 20,3 milioane de lei (4,63 mil. euro).

Piaţa „deal” a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) este în fapt una a tranzacţiilor negociate anterior.

Valoarea mare a tranzacţiilor şi concentrarea lor într-o perioadă relativ scurtă de timp poate fi un semn că au la origine un singur jucător mare.

Miercuri, casa maghiară de brokeraj Concorde Securities s-a lansat în ringul BVB. Concorde Securities administrează investiţiile din Europa Centrală şi de Est ale unuia dintre cele mai mari fond suveran de investiţii, cel al Norvegiei.

Concorde Securities este cel mai mare broker independent din Ungaria, cu tranzacţii de 1,9 miliarde de euro pe bursa din Budapesta în 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO