Directorul de la Societe Generale se aşteaptă la o creştere mai moderată a veniturilor în 2022

Grupul bancar francez Societe Generale SA va înregistra în acest an o creştere semnificativă a rezultatelor însă această creştere se va modera anul viitor, a declarat duminică directorul general Frederic Oudea, transmite Reuters.
AGERPRES - Dum, 17 oct. 2021, 12:23
Directorul de la Societe Generale se aşteaptă la o creştere mai moderată a veniturilor în 2022

Într-un interviu pentru săptămânalul „Journal du Dimanche”, Frederic Oudea a descris 2021 drept un an „atipic”, în contextul costului foarte redus al riscului, care s-a reflectat în nivelul provizioanelor pentru creditele neperformante, la care s-a adăugat creşterea economică puternică post-pandemie şi un flux de economisiri care s-a îndreptat spre investiţiile mai dinamice. „Anul următor va fi cu siguranţă un an cu o creştere mai moderată”, a spus Frederic Oudea, citat de Agerpres.

Referindu-se la situaţia economică mondială, Oudea a apreciat că economiile mondiale şi-au revenit mai rapid decât se preconiza ca urmare a acţiunilor guvernelor şi băncilor centrale precum şi a cooperării cu instituţiile bancare. „Una din principalele semne de întrebare vizează inflaţia, ca efect a rarităţii materiile prime, a fricţiunilor de-a lungul lanţurilor logistice şi potenţial a salariilor. Va fi una de durată sau nu? Probabil că vom vedea mai clar la mijlocul lui 2022”, a apreciat CEO-ul de la Societe Generale.

Întrebat de jurnalişti dacă băncile ar trebui să înceteze să mai finanţeze energia nucleară, cărbunele şi gazele naturale, Frederic Oudea a precizat că Societe Generale susţine dezvoltarea energiilor regenerabile de aproximativ 20 de ani. Între timp acest tip de energii au devenit rentabile şi astăzi pot funcţiona fără subvenţii. „Cu toate acestea, din punct de vedere tehnic, ele nu pot constitui unica soluţie. În această perioadă de tranziţie, chiar dacă o vom accelera, economiile vor avea nevoie de energie nucleară şi gaze naturale, care rămân combinaţia cea mai rapidă pentru a elimina cărbunele”, a spus Frederic Oudea.

Zilele trecute Societe Generale, a treia mare bancă franceză, a anunţat că va elimina 3.700 de locuri de muncă între 2023 şi 2025, pe măsură ce îşi va uni reţeaua de retail cu cea a diviziei sale Credit du Nord, însă Frederic Oudea a subliniat că nu vor exista concedieri forţate. „Dăm prioritate mobilităţii interne, cu un buget de 100 de milioane de euro consacrat pregătirii salariaţilor care îşi vor schimba postul, locul de muncă sau calificarea”,a spus Frederic Oudea.

În ultimii ani, pentru a-şi consolida profitabilitatea şi solvabilitatea financiară, Societe Generale şi-a restructurat operaţiunile în special prin vânzarea unor operaţiuni din Europa Centrală şi de Est precum şi prin reorientarea activităţilor de corporate şi investment banking.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...