1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Directorul Fiat Chrysler a câştigat 31,3 milioane de euro, în 2014

Directorul grupului auto Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne, a fost recompensat anul trecut cu 31,3 milioane de euro, sumă ce include şi un bonus special de peste 20 de milioane de euro pentru că a fost artizanul fuziunii dintre Fiat SpA şi Chrysler Group LLC, care a dat naştere celui de-al şaptelea constructor auto din lume, transmite Reuters.

09 mar, 2015 | Agerpres

Potrivit unor documente remise autorităţilor americane de reglementare, Marchionne a primit anul trecut un salariu de 2,5 milioane de euro, precum şi stimulente şi alte compensaţii variabile în valoare de patru milioane de euro. La acestea se adaugă o primă excepţională de 24,7 milioane de euro pentru contribuţia sa strategică la fuziunea dintre Fiat SpA şi Chrysler Group LLC.

De asemenea, Consiliul de Administraţie de la FCA a decis că Marchionne va primi grant sub formă de 1,6 milioane acţiuni, precum şi un bonus special de 12 milioane de euro în momentul încheierii mandatului său. Marchionne a anunţat deja că va rămâne la conducerea FCA până la finele lui 2018.

Acţionarii Fiat au aprobat fuziunea cu Chrysler la 1 august 2014, compania rezultată în urma fuziunii purtând denumirea FCA, cu sediul la Londra, dar înregistrată în Olanda.

Marchionne vrea ca FCA să investească 48 de miliarde de euro până în 2018 pentru a face din Jeep, Maserati şi Alfa Romeo branduri globale şi pentru a permite FCA să concureze mai bine cu rivalii Volkswagen şi BMW, prin consolidarea poziţiei sale pe piaţa automobilelor premium.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO