1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Divizia imobiliară a Auchan face apartamente la Braşov. Construcţia începe în 2015

Immochan, divizia de imobiliare a retailerului Auchan, este aproape de finalizarea unui acord cu un dezvoltator local din Braşov pentru începerea lucrărilor de construcţie la apartamente pe terenul fostei fabrici Tractorul.

18 mar, 2014 | | ECONOMICA.net

Immochan a cumpărat în 2012 de la Flavius Investiţii 100 de ha din fosta platformă Tractorul din Braşov, acolo unde anul viitor va deschide cel mai nou mall din oraş: Coresi.

Immochan va dezvolta pe acest teren proiecte în mai multe etape. În curând, compania va definitiva un parteneriat un dezvoltatorul local Avantgarden Kasper Immo Invest, deţinut de Daniela Kasper.

„Sunt lucrări ce vor fi făcute pe partea de infrastructură, iar dezvoltatorul va începe construcţia atunci când noi vom finaliza aceste lucrări. Aceste lucrări vor dura un an, iar construcţia blocurilor ar putea începe anul viitor în luna aprilie", a declarat Tatian Diaconu, director general al Immochan România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Suprafaţa terenului alocat pentru construcţia de blocuri de locuinţe pe platforma Tractorul este de 36.000 mp. La preluarea terenului în urmă cu doi ani, planurile prevedeau construcţia a 3.000 de locuinţe. Immochan a reanalizat aceste planuri şi estimează că pot fi construite 2.000 de locuinţe cu un regim de înălţime de cel mult cinci etaje.

Acesta a mai adăugat că există posibilitatea unei tranzacţii de teren între Immochan şi Avantgarden Kasper Immo Invest, dar şi alte soluţii, una dintre acelea fiind asocierea. Immochan vine cu terenul, iar dezvoltatorul cu partea de construcţie. Totuşi, dacă se va merge pe varianta vânzării de teren, Diaconu spune că aceasta va fi una succesivă şi nu se va vinde întreaga suprafaţă destinată segmentului rezidenţial din întreg proiectul.

„Ca să poţi vinde apartamente în Braşov trebuie să mergi pe apartamente care se vând prin Prima Casă sau sub acest nivel", a mai adăugat Diaconu.

Dezvoltatorul local construieşte peste drum un nou proiect rezidenţial Avantgarden Tractorul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO