Doar 2% dintre români intenţionează să facă achiziţii preponderent offline de Black Friday – studiu

Doar 2% dintre participanții la un studiu derulat de retailerul de fashion Glami intenționează să cumpere mai ales offline anul acesta.
Lidia Neagu - lun, 18 oct. 2021, 15:25
Doar 2% dintre români intenţionează să facă achiziţii preponderent offline de Black Friday - studiu

De asemenea, aproape 68% dintre clienții români vor alege să cumpere mai ales online în acest intervalul noiembrie-decembrie, în timp ce 25% vor cumpăra atât online, cât și offline (50/50).

Când au fost întrebați despre principalul avantaj al comenzilor online, compararea prețurilor a fost invocată drept cel mai puternic factor de convingere, alături de confort.

„Teama de COVID nu-i sperie pe clienții care vor să facă cumpărături offline, căci aproape jumătate din oamenii (44%) care au spus că vor face cumpărături și offline vor părăsi un magazin fizic dacă văd că este supraaglomerat, așa că se poate observa în continuare influența pandemiei, chiar dacă magazinele rămân deschise”, se arată în studiul citat.

75% dintre români intenționează să cumpere articole de modă de Black Friday – dar 47% dintre cumpărători nu au planificat achiziții specifice, ci doar caută cele mai bune oferte.

Digitalizarea industriei modei
Tendința de cumpărături online a continuat să crească încă din primele zile ale pandemiei și pare să accelereze digitalizarea industriei modei, determinând mai mulți clienți să aibă încredere și să aleagă cumpărăturile online față de cele offline.
Atunci când au posibilitatea de-a cumpăra într-un magazin fizic versus de-a comanda online de la același magazin, românii aleg online (58%).
Cumpărături de Black Friday și… nu prea
Există încă oameni care nu intenționează să cumpere articole de modă de Black Friday, anul acesta. 8% dintre participanții la sondaj au declarat clar că sunt conștienți de frenezia online de Black Friday, dar nu vor cumpăra nimic anul acesta.
16% dintre persoanele care au dat curs sondajului au declarat că sunt încă în dezbatere cu privire la comenzile lor de Black Friday.
Jumătate dintre persoanele care nu intenționează să cumpere piese de îmbrăcăminte de Black Friday (48%) spun că vânzările și reducerile sunt disponibile pe tot parcursul anului, astfel încât achizițiile din noiembrie sunt opționale.
10% dintre respondenții care nu vor cumpăra articole de modă în această ediție de Black Friday au declarat că se vor concentra pe produsele la care pot economisi mai mult, cum ar fi electronicele.
Și 20% dintre acești respondenți se tem încă să cumpere obiecte inutile în această perioadă, când bugetele sunt reduse.
Toate studiile pe care Glami le efectuează sunt realizate online, în rândul vizitatorilor de pe platformele sale.
Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...