1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

Imobiliare

Chinezii vor să construiască cel puțin 100 de apartamente în Berceni

Cetățenii chinezi Xiangli Zhihong și Li Ruiguo cu circa 17% și compania Shandong Dechuang Touzli Guanli Youxian Gongsi 82,8% care controlează împreună dezvoltatorul Dechuang Investment and Management au cerut aprobarea PMB pentru un PUZ al unui proiect rezidențial care va include mai multe blocuri de 11 etaje, ce vor fi dezvoltate pe un teren de 15.700 mp din Berceni, una dintre cele mai ieftine zone ale Capitalei.

09 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Potrivit documentelor analizate de Economica.net, blocurile vor avea circa 100 de apartamente, iar în apropierea terenului se află un magazin Lidl. De altfel, investitorii chinezi au alipit 12 terenuri pentru a ajunge la 15.700 mp, o parte deținute de Lidl, care va primi drept se servitute pentru acele suprafețe.

Deși nu se află pe lista monumentelor istorice, terenul care urmează să fie dezvoltat este în zona de potecție a bustului lui Nicolae Obregia. Potrivit documentelor, proiectul rezidențial va avea un POT maxim de 60%, un CUT de 3 și o înălțime maximă de 43 de metri.

Investitorii chinezi au deja certificat de urbanism și au depus actele pentru obținerea aprobării PUZ pe 13 iulie 2020.

Citește și: Repornirea unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă se amân de la o zi la alta

Deși în primul trimestru al anului 2020, piața rezidențială și-a urmat tendința ascendentă consolidată în ultimii 5 ani, cu rezultate pozitive pentru fiecare parametru până la 16 martie, când starea de urgență a fost declarată oficial și dinamica pieței rezidențiale a fost semnificativ decelerată, cu dezvoltatorii care își desfășoară activitățile de construcții și vânzări încetinite din cauza măsurărilor de carantină.

Citește și: De ce se apreciază leul

Și dacă în primul trimestru s-au livrat 2.400 de locuințe noi, întrebarea e cum se va mișca piața până la sfârșitul anului, devreme ce șantierele pot lucra la maximum acum, după ce o mare parte dintre restricții au fost îndepărtate.

E, însă, de așteptat ca scăderea pieței din trimestrul doi al acestui an să fie foarte greu de recuperat de-a lungul acestui an, iar livrările de apartamente noi din București să fie sun nivelul de 16.800 înregistrat anul trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO