1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Doi studeţi la Politehnică au lansat o platformă online pentru elevii de liceu care doresc să se pregătească pentru admiterea la facultate

Doi studenti la Politehnică în anul II au lansat pe 7 aprilie, platforma educațională "Vreau la", destinată celor care vor să aplice la facultate. Aceasta include gratuit exerciţii grilă şi simulări de admitere. Pentru moment, utilizatorii pot folosi platforma pentru a se pregăti doar pentru admiterea la Politehnică, urmând ca, în perioada urmatoare, platforma să fie extinsă şi pentru alte specializări precum Medicină şi Drept.

07 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Misiunea startup-ului este de a oferi posibilitatea oricărui liceean să se pregătească virtual pentru examenul de admitere, într-un mod interactiv.

"Inițial ne-am propus să lansăm platforma în următorul an universitar, însă situația actuală în care școlile sunt închise și nu se mai organizează simulări de admitere la facultate, ne-a motivat să grăbim dezvoltarea și să venim în ajutorul liceenilor care își doresc sa continue pregătirea pentru facultate", a spus Codruț Lemeni, co-fondator.

Pentru moment, cei care se înregistrează pot să rezolve peste 2.300 de grile unice cu răspuns imediat la exerciții de matematică, fizică și informatică, dar și să participe la simulari de admitere pentru Politehnică. Pe platformă vor fi adăugate peste alte 150 de seturi de exerciții, în prezent aflate în faza de verificare. Cele disponibile momentan au fost elaborate pornind de la tipurile de exerciții din grilele de admitere din anii precedenți din cadrul facultăților politehnice.

Echipa este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi de la alte facultăți, pentru a crește lista de materii disponibile online.

Platforma a fost dezvoltată de Mihai Pirvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II. Peste 500 de liceeni s-au înscris în ultimele 3 săptămâni pe varianta beta a platformei. Toți cei interesați pot să se înregistreze gratuit pe: https://vreaula.ro/

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO