Donald Trump a dat de înțeles pentru prima dată că e posbili să fi pierdut alegerile

Președintele american Donald Trump a evocat pentru prima dată posibilitate ca să fi pierdut alegerile organizate în data de 3 noiembrie, când a declarat vineri că el nu va impune niciodată un lockdown la nivel național din cauza noului coronavirus, dar că timpul va lămuri dacă o altă administrație îi va lua locul în ianuarie și va face acest lucru, relatează Reuters.
Economica.net - sâm, 14 nov. 2020, 07:06
Donald Trump a dat de înțeles pentru prima dată că e posbili să fi pierdut alegerile

Este prima referire făcută de Trump cu privire la posibilitatea ca Joe Biden să-i succeadă la Casa Albă.

În prima sa declarație publică făcută după ce Biden a fost anunțat ca fiind câștigător de către mediile americane la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Trump a spus că se așteaptă ca un vaccin împotriva noului coronavirus să fie disponibil pentru toți americanii cel mai devreme în aprilie, asta în condițiile în care la nivel național numărul infectărilor a atins valori record în ultimele zile.

În timpul declarației sale înregistrate de la Casa Albă, Trump a părut să recunoască pentru prima dată că o altă administrație îi va lua locul, deși nu s-a recunoscut învins și nu a pomenit numele contracandidatului său.

“La modul ideal, nu vom întră într-un lockdown. Nu voi face asta, această administrație nu va impune un lockdown”, a declarat el. “Să sperăm că… orice s-ar întâmpla în viitor, cine știe ce administrație va fi. Timpul ne va spune asta”, a declarat Trump.

Începând din dată de 3 noiembrie, Donald Trump a insistat să aducă acuze cu privire la fraudarea masivă a votului, fără însă să prezinte dovezi. Dar deși a continuat să aducă astfel de acuze pe Twitter, el nu le-a formulat în timpul declarației de vineri.

La două zile după alageri, Trump a declarat într-o scurtă alocuțiune la Casa Albă că dacă se vor numără numai voturile legale va câștigă cu ușurință cursa prezidențială. Nici atunci, președintele american nu a prezentat dovezi pentru a-și susține acuzele.

Adversarul sau, Joe Biden, și-a consolidat victoria după ce s-a confirmat victoria să în statul Georgia. Biden a ajuns să dețină 306 electori, pe când Trump doar 232. În acest stat, câștigat la limita de Biden, s-a decis renumararea voturilor, dar sunt șanse extrem de mici că să se întoarcă rezultatul.

Trump a declarat vineri că autorizarea în regim de urgență a vaccinului împotriva noului coronavirus dezvoltat de Pfizer va avea loc foarte curând.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...