Dosarul BRD: Remus Truică, audiat la DIICOT

Omul de afaceri Remus Truică s-a prezentat marţi dimineaţa la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD.
Economica.net - mar, 19 mai 2015, 07:23
Dosarul BRD: Remus Truică, audiat la DIICOT

Potrivit unor surse judiciare, Remus Truică este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, instigare la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Prejudiciul reţinut în cazul lui se ridică la 35 milioane euro.

Din primele cercetări rezultă că Remus Truică ar fi luat în anul 2008 un credit de la BRD, pentru care ar fi garantat cu terenuri supraevaluate, însă nu a mai returnat banii.

De asemenea, el ar mai fi ajutat şi alte persoane să ia credite în acelaşi mod de la BRD, inclusiv pe şoferul său şi soţia acestuia, judecătoare în Capitală.

Săptămâna trecută, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, pentru înşelăciune şi spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.

Prejudiciul reţinut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de dolari, iar în cazul lui Sorin Roşca Stănescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.

Tot în acest dosar apare şi numele Elenei Udrea, în legătură cu un credit de 3 milioane euro luat de la BRD, însă cauza a fost declinată la DNA.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...