Familia copilului ucis de maidanezi a câştigat în instanţă daune de 2,4 milioane de euro

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 l-au condamnat vineri pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis un copil de maidanezi, în anul 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Economica.net - vin, 29 mai 2015, 12:16
Familia copilului ucis de maidanezi a câştigat în instanţă daune de 2,4 milioane de euro

Constantin Ciorăscu este acţionar şi administratorul firmei SC Tei Rezidenţial SRL, care deţine terenul pe care a fost ucis Ionuţ Anghel.

De asemenea, instanţa a condamnat Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, aceeaşi sumă urmând să achite şi SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti, scrie Agerpres.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuţ), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionuţ) şi 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuţ).

Magistraţii au menţinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidenţial SRL, până la concurenţa sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoţi, aceştia având patru (Ionuţ Anghel) şi, respectiv, şase ani (Andrei Anghel).

La scurt timp, copilul de şase ani a venit la bunica lui şi i-a spus că Ionuţ este încolţit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era mort.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 că nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de şapte câini, al căror atac a condus la decesul unui minor.

‘De asemenea, în sarcina inculpaţilor SC Rezidenţial SRL Bucureşti şi Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăţi) s-a reţinut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului Anghel Ionuţ’, susţin procurorii.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele cu sucuri, sandvisuri saau cafea sunt obligate să fie dotate cu AMEF.......
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...