1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Două firme de plasare a forţei de muncă în străinătate din Cluj, amendate de ITM pentru nereguli

Două societăţi din Cluj care se ocupă cu plasarea persoanelor interesate să muncească în străinătate au fost amendate cu 5.000, respectiv 6.000 de lei, pentru nereguli precum prezentarea unor oferte care nu erau ferme sau pentru faptul că nu aveau redactate contractele de muncă în limba română.

07 iul, 2014 | Agerpres

Amenzile au fost aplicate în cadrul unei campanii de verificare a modului în care agenţii de ocupare a forţei de muncă respectă prevederile legale privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

'Cele două amenzi au fost aplicate pentru faptul că agenţii de plasare nu aveau încadrat personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă, nu au prezentat oferte ferme de locuri de muncă, iar contractele individuale de muncă nu erau încheiate şi în limba română', se arată în comunicatul ITM Cluj. 

În total au fost verificate 38 de firme care activează în acest domeniu. În afara celor două amenzi, inspectorii ITM Cluj au mai dispus şi 14 măsuri de remediere a deficienţelor, urmând să revină cu un nou control pentru a vedea dacă acestea au fost puse în aplicare.

Controalele au avut loc în perioada 18-30 iunie, în urma unor sesizări făcute de cetăţeni, dar şi de instituţii ale statului.

'Având în vedere sesizările primite de la persoane fizice şi alte instituţii ale statului, precum şi consecinţele nerespectării de către agenţii de ocupare a forţei de muncă a prevederilor legale în domeniu, s-a impus organizarea şi desfăşurarea unei campanii', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, agenţii de ocupare a forţei de muncă desfăşoară activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români cu domiciliul în România, care solicită să lucreze pe baza ofertelor de locuri de muncă transmise din străinătate de persoane juridice, fizice sau organizaţii patronale.

Agenţii de ocupare a forţei de muncă au obligaţia de a încheia cu persoanele juridice, fizice sau organizaţii patronale din străinătate contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă. În baza acestora sunt încheiate contracte de mediere cu solicitanţii locurilor de muncă din străinătate.

Contractele trebuie să conţină elementele principale privind obligaţiile agenţilor şi ale beneficiarilor, tariful de mediere, durata contractului şi modul de soluţionare a eventualelor litigii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO