Dreamworks Animation anunţă concedieri şi încetinirea ritmului de producţie până în 2017

Studiourile pentru filme de animaţie Dreamworks Animation, printre ai căror cofondatori se numără Steven Spielberg şi Jeffrey Katzenberg, anunţă concedierea a 500 de persoane, aproximativ un sfert din totalul angajaţilor, şi încetinirea ritmului de producţie după rezultatele dezamăgitoare ale filmelor sale, anunţă vineri AFP, preluat de Agerpres.
Economica.net - vin, 23 ian. 2015, 14:35
Dreamworks Animation anunţă concedieri şi încetinirea ritmului de producţie până în 2017

Compania de producţie, care a înregistrat un real succes cu celebrul personaj Shrek, anunţă într-un comunicat aplicarea unui nou plan strategic pentru restructurarea activităţii sale centrale privind filmele de animaţie şi asigurarea unei producţii eficiente prin realizarea unor filme de înaltă calitate.

Activitatea de producţie va fi redusă la două filme pe an până în 2017, faţă de trei filme pe an cât se realiza anterior, pentru ‘maximizarea resurselor şi talentelor sale, reducerea costurilor şi creşterea eficienţei’, scriu AFP şi Business Insider.

Această strategie va susţine producţia unor filme de succes, cu încasări foarte bune şi cu o profitabilitate sporită, a declarat directorul general Jeffrey Katzenberg.

În aprilie anul trecut, acelaşi Jeffrey Katzenberg sublinia, într-o conferinţă de presă, că trei din ultimele patru filme difuzate până la acea dată de Dreamworks nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor în ce priveşte ‘audienţa şi performanţa financiară’.

Presa de specialitate a evaluat efectivele Dreamworks Animation ca fiind în jurul a 1.950 şi 2.200 de persoane.

Revista Variety scria joi că inclusiv seria de animaţie ‘Pinguinii din Madagascar’ difuzată anul trecut a înregistrat rezultate sub aşteptări.

În continuare Dreamworks a anunţat că se va concentra pe realizarea a şase filme în următorii trei ani: ‘Kung Fu Panda 3’ (18 martie 2016), ‘Trolls’ (4 noiembrie 2016), ‘Boss Baby’ (13 ianuarie 2017), ‘The Croods 2’ (22 decembrie 2017), ‘Larrikins’ (16 februarie 2018) şi ‘How To Train Your Dragon 3’ (iunie 2018).

Următorul film produs de Dreamworks, ‘Home’, va avea premiera la 27 martie 2015.

Dreamworks Animation este cel mai mare studio de producţie independent de filme de animaţie. A fost înfiinţat în 1994 odată cu Dreamworks SKG de Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg şi David Geffen, însă în 2004 s-a separat de compania mamă pentru a funcţiona ca un studio autonom, dedicat exclusiv realizării de filme de animaţie.

În cei peste 20 de ani de existenţă a produs 28 de lungmentraje, printre care ‘The prince of Egypte’, ‘Shrek’, ‘Chicken Run’, ‘Madagascar’, ‘Dragons’ sau ‘Kung Fu Panda’, care au strâns peste 11 miliarde de dolari încasări la nivel mondial. În 2002, producţia Shrek, a celor de la Dreamworks, a obţinut primul Oscar pentru un lungmetraj de animaţie din istorie şi în 2006 al doilea premiu de profil cu ‘Wallace and Gromit’.

Dreamworks Animation are o cifră de afaceri anuală în jurul a 700 de milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Autoritatea Palestiniană a anulat un acord cu Israelul pentru primirea unui milion de doze de vaccin împotriva COVID-19
Autoritatea Palestiniană a anulat un acord cu Israelul pentru primirea unui milion de doze de vaccin împotriva COVID-19
Autoritatea Palestiniană a anulat vineri un acord cu Israelul pentru a transfera un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului, indicând că refuză să primească doze "pe cale să......
Kievul a impus sancțiuni împotriva miliardarului ucrainean Dmitri Firtaş, care are afaceri cu industria de armament rusă
Kievul a impus sancțiuni împotriva miliardarului ucrainean Dmitri Firtaş, care are afaceri cu industria de armament rusă
Kievul a impus vineri sancţiuni împotriva oligarhului ucrainean Dmitri Firtaş pentru vânzarea de produse pe bază de ...
Avertizare de călătorie transmisă de MAE cu privire la călătoriile în Grecia. Aglomerări la punctele de frontieră cu Bulgaria
Avertizare de călătorie transmisă de MAE cu privire la călătoriile în Grecia. Aglomerări la punctele de frontieră ...
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia ...
Apple a plătit dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 230 de miliarde de dolari. Cât i-a revenit companiei din comisioane
Apple a plătit dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 230 de miliarde de dolari. Cât i-a revenit companiei din comisioane
App Store deservește aproape 600 de milioane de vizitatori pe săptămână, iar Apple a plătit peste 230 de miliarde de ...