Dreamworks Animation anunţă concedieri şi încetinirea ritmului de producţie până în 2017

Studiourile pentru filme de animaţie Dreamworks Animation, printre ai căror cofondatori se numără Steven Spielberg şi Jeffrey Katzenberg, anunţă concedierea a 500 de persoane, aproximativ un sfert din totalul angajaţilor, şi încetinirea ritmului de producţie după rezultatele dezamăgitoare ale filmelor sale, anunţă vineri AFP, preluat de Agerpres.
Economica.net - vin, 23 ian. 2015, 14:35
Dreamworks Animation anunţă concedieri şi încetinirea ritmului de producţie până în 2017

Compania de producţie, care a înregistrat un real succes cu celebrul personaj Shrek, anunţă într-un comunicat aplicarea unui nou plan strategic pentru restructurarea activităţii sale centrale privind filmele de animaţie şi asigurarea unei producţii eficiente prin realizarea unor filme de înaltă calitate.

Activitatea de producţie va fi redusă la două filme pe an până în 2017, faţă de trei filme pe an cât se realiza anterior, pentru ‘maximizarea resurselor şi talentelor sale, reducerea costurilor şi creşterea eficienţei’, scriu AFP şi Business Insider.

Această strategie va susţine producţia unor filme de succes, cu încasări foarte bune şi cu o profitabilitate sporită, a declarat directorul general Jeffrey Katzenberg.

În aprilie anul trecut, acelaşi Jeffrey Katzenberg sublinia, într-o conferinţă de presă, că trei din ultimele patru filme difuzate până la acea dată de Dreamworks nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor în ce priveşte ‘audienţa şi performanţa financiară’.

Presa de specialitate a evaluat efectivele Dreamworks Animation ca fiind în jurul a 1.950 şi 2.200 de persoane.

Revista Variety scria joi că inclusiv seria de animaţie ‘Pinguinii din Madagascar’ difuzată anul trecut a înregistrat rezultate sub aşteptări.

În continuare Dreamworks a anunţat că se va concentra pe realizarea a şase filme în următorii trei ani: ‘Kung Fu Panda 3’ (18 martie 2016), ‘Trolls’ (4 noiembrie 2016), ‘Boss Baby’ (13 ianuarie 2017), ‘The Croods 2’ (22 decembrie 2017), ‘Larrikins’ (16 februarie 2018) şi ‘How To Train Your Dragon 3’ (iunie 2018).

Următorul film produs de Dreamworks, ‘Home’, va avea premiera la 27 martie 2015.

Dreamworks Animation este cel mai mare studio de producţie independent de filme de animaţie. A fost înfiinţat în 1994 odată cu Dreamworks SKG de Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg şi David Geffen, însă în 2004 s-a separat de compania mamă pentru a funcţiona ca un studio autonom, dedicat exclusiv realizării de filme de animaţie.

În cei peste 20 de ani de existenţă a produs 28 de lungmentraje, printre care ‘The prince of Egypte’, ‘Shrek’, ‘Chicken Run’, ‘Madagascar’, ‘Dragons’ sau ‘Kung Fu Panda’, care au strâns peste 11 miliarde de dolari încasări la nivel mondial. În 2002, producţia Shrek, a celor de la Dreamworks, a obţinut primul Oscar pentru un lungmetraj de animaţie din istorie şi în 2006 al doilea premiu de profil cu ‘Wallace and Gromit’.

Dreamworks Animation are o cifră de afaceri anuală în jurul a 700 de milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Black Friday 2023. Sameday a livrat peste 4 milioane de colete în primele zile de campanie. „Pentru noi, Black Friday este ca un examen”
Black Friday 2023. Sameday a livrat peste 4 milioane de colete în primele zile de campanie. „Pentru noi, Black Friday ...
Sameday a livrat peste 4,1 milioane de colete în perioada de Black Friday, între 10 și 22 noiembrie. Cea mai aglomerată zi a perioadei a fost 13 noiembrie, când s-au înregistrat peste 550.000......
Rompetrol a investit 6,5 milioane de dolari în modernizarea a două rezervoare de stocare
Rompetrol a investit 6,5 milioane de dolari în modernizarea a două rezervoare de stocare
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a finalizat modernizarea a două noi rezervoare ...
Vertiv introduce soluții prefabricate din lemn în loc de oțel pentru centrele de date
Vertiv introduce soluții prefabricate din lemn în loc de oțel pentru centrele de date
Vertiv, furnizor american de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, cu afaceri și în România, ...
Germania: Rata inflaţiei, la cel mai redus nivel începând din iunie 2021
Germania: Rata inflaţiei, la cel mai redus nivel începând din iunie 2021
Rata anuală a inflaţiei în Germania s-a atenuat semnificativ în noiembrie, ajungând la cel mai scăzut nivel din iunie ...