Drulă: Dăm oficial startul lucrărilor pe A0 Sud lot 3 și pe A3 Mihăiești – Zimbor

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizațiile de construire pentru lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud) și pentru secțiunea Mihăiești - Zimbor din Autostrada Transilvania (A3), a anunțat joi ministrul de resort Cătălin Drulă.
Ion Dobreanu - joi, 01 iul. 2021, 15:05
Drulă: Dăm oficial startul lucrărilor pe A0 Sud lot 3 și pe A3 Mihăiești - Zimbor

„Două dintr-o lovitură. Astăzi am emis autorizații de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureștiului și inima Ardealului”, a scris șeful Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

În primul rând, a fost emisă autorizație de construire pentru lotul 3 (între DN6 – Bragadiru și A1) din Autostrada de centură a Bucureștiului, semi-inelul sudic.

„Compania elenă care lucrează aici a făcut deja activități de pregătire a terenului (marcarea șantierului, drumuri de acces, arheologie, defrișare, deminare). Voi urmări îndeaproape lucrările și voi face tot ce-mi stă în putere ca proiectul să rămână în grafic. Nu mai accept întârzieri cum s-a întâmplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic”, a atras atenția Drulă.
Tronsonul va cuprinde:
– 9 pasaje și 4 poduri,
 un nod rutier la intersecția cu A1,
 o parcare de scurtă durată și un spațiu de servicii – ambele în oglindă.
Conform contractului, lotul 3 (18 km) va fi finalizat în 2023 – an în care, de altfel, Drulă spune că vrea să deschidă circulația pe întreaga secțiune de sud a A0.
A doua autorizație de construire pe care a emis-o este pentru Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor – primul din județul Sălaj.
Pe cei 13 km ai secțiunii se vor construi:
– un nod rutier la Zimbor,
 11 poduri (2,2 km lungime totală),
 21 de podețe,
 o parcare de scurtă durată (de-o parte și de alta a drumului).
„Acest lot a fost licitat „la pachet” cu unul învecinat, aflat deja în execuție: Nădășelu – Mihăiești, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulțumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădășelu și Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem să terminăm lucrările până în 2023”, a mai scris Drulă.

Lotul 3 din A0 Sud este construit de grecii de la Aktor iar tronsonul Mihăiești – Zimbor din A3 de către grupul UMB.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...