Drum Expres Brăila – Galați: Undă verde la semnarea contractului cu Umbrărescu. Astaldi a renunțat la contestație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate semna contractul cu ofertantul declarat câștigător pentru construirea Drumului Expres Brăila - Galați, după ce gigantul italian Astaldi a renunțat la contestație. Astfel, după Craiova - Pitești, România va avea încă un drum expres "marca UMB".
Anemona Andone - mie, 07 apr. 2021, 22:19
Drum Expres Brăila - Galați: Undă verde la semnarea contractului cu Umbrărescu. Astaldi a renunțat la contestație

„Ia act de renunţarea la judecata plângerii”, se arată în dosarul deschis la Curtea de Apel București de italienii de la Astaldi în cadrul licitației pentru Drumul Expres Brăila – Galați.

Astaldi atacase la Curtea de Apel București (CAB) decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor din 10 decembrie 2020. CNSC a respins atunci contestația italienilor la licitația pentru Drumul Expres Brăila – Galați, câștigată de Dorinel Umbrărescu.

Amintim că pe 23 septembrie 2020, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Mariana Ioniță a anunțat câștigătorul licitației pentru construirea Drumului Expres Brăila – Galați. Este vorba de constructorul din Bacău, Dorinel Umbărescu, care va executa și centura orașului-port la Dunăre.

Lungimea estimată a traseului este de 12 kilometri. Valoarea ofertei declarate câștigătoare este de 371,42 milioane de lei fără TVA.

Prețul pe kilometru ofertat de asocierea câștigătoare este de 33,49 milioane de lei, fără TVA iar durata contractului este de 154 luni și cuprinde 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a acestora.

Brăila – Galați va fi al doilea drum expres din portofoliul grupului UMB, care mai construiește tronsoanele 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova  – Pitești. Umbrărescu a fost declarat a doua câștigător și pe tronsonul 4, însă a fost contestat din nou de chinezii de la China Railway 14th Bureau Co Lld.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, sâmbătă, nu există niciun pat liber la terapie intensivă ...
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Croații pot călători în Statele Unite fără viză începând de astăzi
Din această sâmbătă, cetăţenii Croaţiei pot călători în Statele Unite fără a obţine viză, potrivit ambasadei ...
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...