Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) vor fi finalizate înainte de termenele contractuale. Mai exact, tronsonul 3 va fi gata anul viitor, iar tronsonul 4 ar putea fi dat în folosință cel târziu la începutul anului 2024, potrivit șefului Transporturilor.
Anemona Andone - mie, 05 oct. 2022, 21:24
Drum Expres Craiova - Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 - Grindeanu

„Drumul Expres Craiova – Pitesti. A fost inaugurat tronsonul 2. Pe tronsoanele 3 și 4 se lucrează foarte bine. 3 va fi dat în circulație anul viitor. La modul cum lucrează acea companie și o știm cu toții, dacă consideră această lucrare o prioritate, pentru că au foarte multe lucrări – nu vreau să fiu înțeles greșit, se țin de termene, de toate acele proiecte pe care le-au câștigat la CNAIR – n-aș fi în halul acela de optimist ca și 4 să fie dat în folosință la sfârșit de 2023, dar început de 2024 poate fi dat. Toate acestea înainte de termene”, anticipează Grindeanu.

Contractele pentru tronsoanele 2, 3 și 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești au fost câștigate de firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu.

Decizie crucială pe tonsonul 1 în această toamnă

Legat de evoluția lucrărilor pe tronsonul 1, Grindeanu s-a declarat nemulțumit. „Pe tronsonul 1, e o companie care până acum a primit un certificat negativ, până la sfârșitul săptămânii vom emite un nou set de certificate. În această toamnă voi lua o decizie dacă lucrurile nu se îmbunătățesc exponențial”, a mai spus ministrul Transporturilor, la Profit News.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 a fost câștigat de constructorul italian Tirrena Scavi.

Tronsonul 1 Craiova – Robănești (17,7 km) este realizat în proporție de 53,50%. Ultimul ordin pentru execuție lucrări a fost emis pe 1 martie 2021, respectiv pentru sectorul 2, de mijloc, de aproape cinci kilometri, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești (31,75 km) a ajuns la un stadiu fizic de 43%. Ordinul de începere pentru faza de proiectare a fost emis pe 18 ianuarie 2021.

Tronsonul 4 Colonești – Oarja – Pitești (31,82 km) abia intră oficial în faza de execuție, după ce pe 10 august 2022 a fost emisă autorizația de construire.

Contractele pentru tronsoanele DEx12 includ 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni.

Te-ar mai putea interesa și
Cea mai mare rafinărie din Italia nu va fi naţionalizată – ministrul Industriei
Cea mai mare rafinărie din Italia nu va fi naţionalizată – ministrul Industriei
Cea mai mare rafinărie din Italia, amplasată în Sicilia şi deţinută de grupul petrolier rus Lukoil, nu urmează să fie naţionalizată, a declarat sămbătă ministrul Industriei, Adolfo Urso,......
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Un spectaculos penthouse cu grădină în mijlocul Bucureștiului este scos la vânzare de către Sotheby's International ...
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.123 în noiembrie 2022, cu 754 ...
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcţionarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii ...