Update: Anunțul de licitație a fost publicat în SEAP. Drum Expres Craiova – Pitești: Undă verde de la ANAP pentru licitația de finalizare a tronsonului 1

Update: Anunţul pentru contractul de finalizare a lucrărilor pentru tronsonul 1 al Drumul Expres Craiova - Piteşti a fost postat vineri în SEAP, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 4 mai 2023, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.
Ion Dobreanu - vin, 24 mart. 2023, 20:09
Update: Anunțul de licitație a fost publicat în SEAP. Drum Expres Craiova - Pitești: Undă verde de la ANAP pentru licitația de finalizare a tronsonului 1

„Veşti bune pentru Drumul Expres Craiova – Piteşti! Astăzi a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare a lucrărilor pentru Tronsonul 1 cu o lungime de 17,7 km. Data limită pentru depunerea ofertelor este 04.05.2023”, a scris Grindeanu.

Potrivit acestuia, valoarea estimată a contractului este de 544,13 milioane de lei (fără TVA). Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

„Lucrările care au rămas să fie executate, după rezilierea contractului anterior, trebuie finalizate în maximum 18 luni. Anunţul de Participare va putea fi vizibil în SEAP după validarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, a adăugat el.

Pe traseul acestui tronson, cuprins între Craiova şi Robăneşti, sunt prevăzute lucrări de construcţie a 15 poduri, pasaje şi viaducte.

Știrea inițială

Vineri, 24 martie 2023, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a validat documentația de atribuire pentru „Execuție lucrări Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1, km 0+000 – km 17+700 – Relicitare”, în vederea contractării lucrărilor rămase de executat, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, CNAIR a transmis spre publicare la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunțul de participare aferent contractului de achiziție publică.

Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost stabilit pentru data de 4 mai 2023.

Valoarea estimată a procedurii este de 544,13 milioane de lei fără TVA și sursa de finanțare este asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Lungimea acestui tronson de drum expres este de 17,7 km.

Durata pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat este de 18 luni.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minimum 60 de luni, această durată putând fi extinsă până la 120 de luni, în funcție de aspectele ofertate de către operatorii economici participanți la procedură.

Licitația pentru atribuirea contractului de execuție lucrări va fi vizibilă în SEAP ulterior publicării Anunțului de Participare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului inițial încheiat cu constructorul italian Tirrena Scavi era de 57,06%.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Grevă profesori – Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, anunţă sindicatele din Educaţie
Grevă profesori – Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, anunţă sindicatele din Educaţie
Greva profesorilor a intrat în a doua săptămână, iar criza din Educație pare departe de a fi rezolvată. Nici sindicaliștii din Educație, nici Guvernul nu par dispuși să cedeze. Guvernul......
Dante International, compania care deţine eMAG şi Fashion Days România, afaceri de 7,1 miliarde lei în 2022, minus 3,3%
Dante International, compania care deţine eMAG şi Fashion Days România, afaceri de 7,1 miliarde lei în 2022, minus 3,3%
În 2022, Dante International, compania care cuprinde eMAG România, o parte din vânzările din eMAG Ungaria și Bulgaria, ...
Protest al angajaţilor CFR la Ministerul Transporturilor
Protest al angajaţilor CFR la Ministerul Transporturilor
Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România organizează luni un miting de protest la Ministerul Transporturilor ...
Nicuşor Dan: Lucrările la reţeaua de termoficare din cartierele Rahova, Ferentari, Sebastian au fost finalizate
Nicuşor Dan: Lucrările la reţeaua de termoficare din cartierele Rahova, Ferentari, Sebastian au fost finalizate
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, finalizarea lucrărilor la tronsonul de 13 kilometri din reţeaua ...