1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

După Ryanair, şi Wizz Air intră cu zboruri pe cel mai mare aeroport din Germania

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că va opera zbouri de pe aeroportul din Frankfurt, începând cu această vară, transmite Reuters. 

14 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Wizz Air a anunţat că va începe operarea de zboruri de pe aeroportul din Frankfurt din această vară, asta după ce anul trecut Ryanair şi-a făcut intrarea pe cel mai mare aeroport din Germania şi al treilea cel mai frecventat din Uniunea Europeană. 

Primele zboruri pe care Wizz Air le va opera zboruri de pe aerooprtul din Frankfurt sunt cele spre Sofia, Bulgaria, din luna mai a acestui an, dar şi spre Budapesta, din decembrie. Niciun anunţ cu privire la o posibilă rută Bucureşti-Frankfurt nu a fost făcut. 

Până anul trecut, companiile low-cost nu aveau în plan operarea de zboruri de pe aeroportul din Frankfurt, un important hub pentru zborurile lung-curier, şi asta pentru că tarifele erau prea mari. Dar, operatorul aeroporturlui, Fraport, a căutat să compenseze slabele creşteri ale numărului de pasageri de la principalul client, Lufhansa. 

"Decizia Wizz Air subliniază importanţa oraşului Frankfurt pentru piaţa low-cost", spune Winfried Hartmann, sales executive la Fraport. 

Lufthansa a cerut aeroportului micşorarea tarifelor după dealul agreat cu Ryanair anul trecut, şi spunea luna aceasta că ia în calcul zboruri low-cost de pe aeroportul din Frankfurt prin subsidiara Eurowings. 

Din luna martie a acestui an, Ryanair îţi va stabili bază la Frankfurt şi aloca două aeronave Boeing 737, care vor opera zboruri spre Spania şi Portugalia, începând cu programul de vară.

Din România, Wizz Air zboară spre aeroportul Frankfurt Hahn, aflat la 122 de km de oraşul Frankfurt, de la Cluj-Napoca şi Timişoara. Ryanair zboară spre Frankfurt Hahn de la Timişoara.  

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO