E oficial. Primăria Capitalei nu alocă bani pentru Pasajul Doamna Ghica în 2021. Vrea să-l transfere la Primăria Sectorului 2

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat luni că a avut  o discuţie cu primarul de la Sectorul 2, care şi-a arătat disponibiltatea de a prelua proiectul Pasajului Doamna Ghica, însă cei doi urmează să mai discute pe marginea acestui subiect.
Anemona Andone - lun, 15 mart. 2021, 13:01
E oficial. Primăria Capitalei nu alocă bani pentru Pasajul Doamna Ghica în 2021. Vrea să-l transfere la Primăria Sectorului 2

„În proictul de buget nu figurează bani din partea Primăriei Capitalei pentru Doamna Ghica”, a spus Nicuşor Dan.

Pasionații de infrastructură apreciază că transferul marilor proiecte de investiții ale Primăriei Capitalei către alte entități nu este însă chiar atât de ușor  de realizat.

Pasajul Doamna Ghica este una dintre cele mai avansate lucrări de infrastructură rutieră ale Capitalei. „Progresul fizic al lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica este de aproape 50%, conform raportărilor consultantului proiectului. Menționăm că tablierul metalic reprezintă 50% din lucrare.  Progresul fizic al lucrărilor de la Prelungirea Ghencea este de 3%. Au fost executate lucrări doar pe sectorul Strada Brașov- Râul Doamnei”, potrivit reprezentanților municipalității.

Pentru proiectul de modernizare de la Prelungirea Ghencea, municipalitatea alocă 10 milioane de lei anul acesta. Suma este însă cu mult sub necesarul finalizării lucrărilor.

Pe 1 martie, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că Primăria București vrea să transfere Pasajul Doamna Ghica, nodul intermodal Vergului, modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea şi lucrările la şcoli la Compania Naţională de Investiţii (CNI ) sau la primăriile de sector, pentru că NU sunt suficienţi bani la buget şi conturile municipalităţii sunt în continuare blocate, potrivit Radio România Actualități.

“Pentru lucrarea de la intersecţia Doamna Ghica dar şi pentru Prelungirea Ghencea suntem în discuţii pentru ca aceste lucrări să fie realizate fie de Compania Naţională de Investiţii (CNI ) fie de primăriile de sector. Nu este normal ca bucureştenii să sufere pentru că există nişte datorii pe care le are Primăria Capitalei“, a declarat atunci Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, în ianuarie, reprezentanții municipalității susțineau pentru Economica.net că în luna februarie urmau să înceapă lucrările la marile proiecte de investiții. Ei dădeau asigurări că vor fi continuate lucrările la Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea, unde șantierele sunt și acum oprite.

Șantiere abandonate din 2020

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea au fost abandonate încă de anul trecut, după ce muncitorii nu își mai primiseră salariile pe câteva luni iar furnizorii nu mai livraseră materiale, nefiind plătiți la rândul lor, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Trustrului de Clădiri Metropolitane (TCM), constructorul celor două proiecte.

Pasionații de infrastructură au surprins la rândul lor situația de pe șantierul Pasajului Doamna Ghica, unde lucrările au fost abandonate din 7 decembrie, conform informațiilor lor.

Imaginile dezolante cu șantierul părăsit arată cum bucureștenii din zonă trebuie să circule prin noroaie și pe trotuare înguste (video jos).

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...