E.ON România a avut în 2015 o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, în creştere uşoară faţă de 2014

E.ON România a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, iar investiţiile s-au ridicat la aproape 100 de milioane de euro, fiind cele mai mari de la intrarea companiei pe piaţa din România, a declarat, marţi, Frank Hajdinjak, directorul general al companiei, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - mar, 26 apr. 2016, 09:55
E.ON România a avut în 2015 o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, în creştere uşoară faţă de 2014

Pentru anul 2014, E.ON România raportase o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de euro.

‘Vrem să obţinem în acest an o cifră de afaceri de 5 miliarde de lei (1,11 miliarde de euro – n.r.). Totodată, am plătit taxe şi tarife statului român de 280 de milioane de euro anul trecut, iar în acest an estimăm că vom plăti 290 de milioane de euro’, a spus Hajdinjak.

El nu a dorit să spună ce profit a avut compania anul trecut, însă a precizat că acesta a fost ‘rezonabil’, dar ‘nu exagerat’.

E.ON a investit anul trecut în România circa 433 milioane de lei, respectiv 97 milioane de euro.

‘De la privatizare, din 2005, până în prezent am plătit la bugetul de stat taxe şi tarife de 1,5 miliarde de euro şi am realizat investiţii de 1,3 miliarde de euro, ceea ce este semnificativ şi arată rolul nostru pe piaţă şi faptul că nu suntem un investitor pe termen scurt’, a precizat Hajdinjak.

Pentru acest an au fost bugetate investiţii cu o valoare apropiată celei din anul precedent.

Pe partea de gaze, compania a alocat anul trecut investiţii de 160 de milioane de lei, respectiv 36 de milioane de euro, sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 450 de kilometri şi extins cu 150 de kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate 190 de milioane de lei (43 milioane de euro), obiectivele principale fiind modernizarea a circa 500 de kilometri de conducte şi branşamente şi extinderea cu încă 150 de kilometri.

Totodată, valoarea investiţiilor din segmentul de energie electrică a fost, anul trecut, de 240 de milioane de lei, respectiv 54 de milioane de euro, cele mai mari de la preluarea Electrica Moldova, în anul 2005. Principalele obiective au fost implementarea sistemului SCADA, contorizarea inteligentă, modernizarea unor staţii de transformare, reabilitarea şi securizarea reţelelor electrice, în special a celor de joasă tensiune.

E.ON a intrat pe piaţa din România în 2005, când a achiziţionat filiala de distribuţie şi furnizare a gazelor Distrigaz Nord, precum şi filiala de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica Moldova.

Compania are peste 2,8 milioane de clienţi în zona de nord a ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...