1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

News

Ecaterina Andronescu, pusă sub acuzare în dosarul Microsoft

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a fost pusă sub acuzare joi în dosarul Microsoft de procurorii DNA.

27 noi, 2014 | Agerpres

'Nu am dat o declaraţie. Am avut o discuţie cu d-na procuror. Sunt suspectată de abuz în serviciu', a declarat Andronescu la ieşirea din sediul DNA.

Ea a negat că ar fi fost pusă sub acuzare şi pentru alte infracţiuni.

Întrebată de jurnalişti cum comentează acuzaţia procurorilor potrivit căreia ar fi primit foloase necuvenite, Andronescu a răspuns: 'Nu am primit niciodată nimic. Nu am condiţionat niciodată pe nimeni şi nu am să fac asta niciodată'.

Ecaterina Andronescu a confirmat că a venit la DNA mai devreme de ora 10, cum stabiliseră iniţial procurorii.

Comisia juridică din Senat a dat pe 18 noiembrie raport de admitere privind solicitarea DNA de declanşare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, cercetaţi în dosarul licenţelor IT.

În cererea de ridicare a imunităţii trimisă la Parlament, DNA susţinea că Ecaterina Andronescu este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

Ecaterina Andronescu a fost ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioadele 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003 şi 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009 şi ministru al Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO