Elcomex-IEA a câştigat contracte în valoare de peste 80 milioane lei şi se îndreaptă spre ieşirea din insolvenţă

Elcomex-IEA, liderul pieţei locale de servicii şi soluţii pentru Centrale Nucleare, a câştigat contracte în valoare de peste 80 milioane lei şi a achitat, în primul trimestru al Planului de reorganizare, peste 45% din datoriile istorice cuprinse în programul de plăţi, îndreptându-se, astfel, spre ieşirea din insolvenţă, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 24 iul. 2019, 08:25
Elcomex-IEA a câştigat contracte în valoare de peste 80 milioane lei şi se îndreaptă spre ieşirea din insolvenţă

„În ultimele luni, compania a adjudecat, în cadrul procedurilor de achiziţie publică, contractele de servicii de mentenanţă pentru Centrala nuclearoelectrică Cernavodă (CNE) aferente perioadei 2019-2023. Acestea, coroborate cu măsurile de restructurare implementate asigură îndeplinirea cu succes a planului de reorganizare şi ieşirea din insolvenţă”, a declarat Cristian Gavril, head of Business Recovery Services, PwC România, administratorul judiciar al companiei. 

După intrarea în insolvenţă, în data de 7 aprilie 2017, departamentul de restructurare al PwC, cu sprijinul reprezentanţilor societăţii, a implementat măsuri de redresare care au presuspus recuperarea creanţelor, restructurarea personalului, denunţarea contractelor păguboase şi rentabilizarea operaţională. Toate acestea au condus la stoparea pierderilor înregistrate în ultimii doi ani şi trecerea pe profit începând cu anul 2018. 

Elcomex IEA a încheiat anul 2018 cu venituri din exploatare de 32 milioane lei, un profit net de peste un milion lei şi un număr de 280 de angajaţi.

Planul de reorganizare, întocmit şi depus împreună cu PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL, în calitate de Administrator Judiciar, a fost aprobat de către creditori în data de 20 martie 2019 şi confirmat de către Judecătorul Sindic în data de 19 aprilie 2019.

Cu o istorie de peste 25 de ani, Elcomex – IEA este o companie cu capital integral românesc, fiind una dintre cele mai importante societăţi din domeniul lucrărilor şi serviciilor de instalaţii electrice.

Compania este liderul pieţei locale de servicii şi soluţii pentru Centrale Nucleare, participând la construcţia ambelor Unităţi (U1 şi U2) ale Centralei Nucleare de la Cernavodă. Din anul 1996 şi până în 2019, societatea a asigurat Serviciile de Mentenanţă pentru aceste Unităţi, compania deţinând una din cele mai importante echipe de specialişti, atestaţi de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...