1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Electrica a tras o linie electrică prin stâncă, pentru vizita Papei în România

Electrica a realizat o linie de medie tensiune pentru  alimentarea cu energie electrică a sanctuarului de la Șumuleu Ciuc, unde va veni Papa Francisc. Linia are circa un kilometru, a fost terminată în doar două săptămâni, iar jumătate din ea a fost costruită efectiv în stâncă.

21 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

“La Blaj avem instalaţiile realizate. Marea provocare pentru noi a fost la Şumuleu Ciuc. Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, lângă o mânastire franciscană, unde nu exista decât o instalaţie de joasă tensiune, insuficientă pentru  tot evenimentul”, ne-a declarat directorul general al Electrica, Corina Popescu

“Am terminat în două săptămâni, în mod normal se construia în trei-patru luni. Practic, echipele  au lucrat zi şi noapte, indiferent dacă a plouat sau nu”, a mai spus Corina Popescu.

Linia are o lungime de 1.000 de metri,  dar a fost construită pe teren accident, cu o înclinare medie de 30 de grade. Pe aproape jumătate din distanţă (485 de metri) s-a săpat în stâncă.

Ce se va întâmpla după vizita Papei?  “Reţeaua va rămâne acolo. Vor exista probabil dezvoltări ulterioare în zonă. E mânăstirea franciscană în zonă şi probabil o să beneficieze. Pentru noi, orice dezvoltare şi orice consum nou reprezintă o oportunitate”, a mai spus directorul Electrica.

Electrica SA asigură distribuţia de energie electrică în trei dintre cele opt zone de reţea din România, Transilvania Nord şi Sud, şi Muntenia Nord.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO