UPDATE Udrea, reţinută de DNA şi dusă la arest: „Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului”

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a fost reţinut, marţi pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul Microsoft, după mai bine de 10 ore de audieri. Udrea va fi prezentată miercuri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Economica.net - mar, 10 feb. 2015, 20:21
UPDATE Udrea, reţinută de DNA şi dusă la arest:

Udrea a ieşit din sediul DNA cu cătuşe la mâini.

„Poţi pune cătuşe Elenei Udrea dar nu poţi pune cătuşe adevărului”, a afirmat Udrea referitor la întrebarea dacă i-au pus cătuşe, scrie Agerpress.

Elena Udrea a ajuns la arestul Poliţiei Capitalei fără cătuşe la mâini.

DNA a început verificări privind respectarea procedurilor de reţinere în cazul Elenei Udrea

Oficiali ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, că au fost demarate verificări administrative privind respectarea procedurilor de predare în cazul Elenei Udrea, reţinută în dosarul Microsoft.

Precizarea reprezentanţilor DNA vine după ce Elena Udrea a fost scoasă cu cătuşe la mâini din sediul DNA, însă la sosirea în curtea arestului Poliţiei Capitalei aceasta nu le mai avea.

Deputatul PMP Elena Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu cinci minute înainte de ora 12.00, stabilită cu procurorii care au citat-o să se prezinte, în dosarele Gala Bute şi Microsoft. Udrea a spus, la intrarea în sediul DNA, că a venit pentru a da declaraţii în dosarul Microsoft, scrie Mediafax.

Elena Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e – Romania), spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

În dosarul Gala Bute, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea unor fonduri din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Elena Udrea este încă sub control judiciar şi, potrivit programului stabilit cu poliţiştii supraveghetori, ar trebui să se prezinte marţi, la ora 11.00, la Secţia 2 Poliţie.

 

Miercuri, Elena Udrea va fi prezentată ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al DNA.

Redăm în întregime comunicatul DNA:

„În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 și 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

– trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
– trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
– spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...