Eleving Group obține o investiție de 10 milioane de euro din partea ACP Credit, pentru a-și extinde operațiunile în România

Compania fintech Eleving Group, care operează în domeniul finanțării consumatorilor și achiziționării vehiculelor, anunță că obținut o investiție de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea operațiunilor pe piața din România. Finanțarea a fost acordată de ACP Credit, principalul furnizor de servicii financiare din Europa Centrală pentru afacerile de pe piața mijlocie și este acordată companiei Mogo România, o subsidiară a Grupului Eleving pe piața locală.
Ion Dobreanu - mie, 17 ian. 2024, 16:50
Eleving Group obține o investiție de 10 milioane de euro din partea ACP Credit, pentru a-și extinde operațiunile în România

Conform CEO-ului Eleving Group, Modestas Sudnius (foto), finanțarea marchează atingerea unui obiectiv cheie, întrucât, în afara platformei Mintos, acesta este primul partener de finanțare extern integrat pe piața din România.

„Eleving Group este prezent în România din 2016, devenind una dintre cele mai mari și de succes piețe, nu doar datorită istoricului de rezultate financiare foarte bune, dar și a numărului semnificativ de consumatori recurenți. Investiția atrasă ne va ajuta să deschidem noi oportunități de finanțare, mai ales prin prisma faptului că Mogo România îndeplinește criteriile legate de guvernanță, transparență, AML și legale, importante pentru orice partener internațional de încredere care operează pe piețele de capital. Mai mult de atât, această finanțare ne va ajuta să facem încă un pas important în atingerea obiectivelor noastre, consolidând poziționarea pe piața românească”, declară Modestas Sudnius.

Conform înțelegerii, fondurile securizate vor fi utilizate pentru a finanța pasivele platformei Mintos și pentru a crește portofoliul Mogo România.

„Observăm o creștere privind cererea pentru împrumuturile specializate pentru achiziția de mașini în regiunile în care operăm. Mai mult decât atât, colaborarea noastră a determinat încrederea că Eleving Group înțelege mediul de business și poate valorifica eficient potențialul pieței de finanțare a autoturismelor din România. Acești doi factori ne redau convingerea că această cooperare va fi una fructuoasă și că vom asista la povestea de succes a unei noi companii care operează în România”, adaugă Ciprian Nicolae, Managing Partner al ACP Credit.

Pentru echipa locală, tranzacția reprezintă o nouă oportunitate de dezvoltare accelerată.

„Această finanțare marchează o reușită importantă pentru Mogo România, reprezentând stimulentul creșterii noastre accelerate pe piața locală. Ne propunem să rămânem un partener de încredere pentru clienții noștri, adresând totodată standardele de sustenabilitate și digitalizare, importante în strategia noastră de eficientizare și consolidare a proceselor noastre interne”, declară Marilena Tetici, Director Financiar și Director General Adjunct al Mogo România.

 

Despre Mogo România

Mogo România activează din anul 2017, finanțând persoanele fizice și persoanele fizice autorizate pentru achiziția de mașini noi sau second-hand. În perioada sa de activitate, Mogo a finanțat peste 12.000 de clienți.

Despre Eleving Group

Eleving Group, fondat în 2012 cu denumirea Mogo Finance, operează în prezent în 16 piețe globale de pe trei continente, oferind servicii financiare în sectoarele mobilității și consumatorilor. Grupul include brandurile care susțin mobilitatea, precum Mogo, Primero, Renti și OX Drive, care constituie 70% din portofoliu, precum și segmentul de finanțare a vehiculelor prin Kredo, Sebo, Tigo și ExpressCredit, reprezentând 30%. Portofoliul de clienți Eleving Group depășește 500.000 de clienți la nivel global, cu un volum total al creditelor acordate de aproximativ 1,6 miliarde de euro. Misiunea grupului este de a deservi segmentele de clienți care nu sunt deservite de băncile tradiționale și de a promova o economie incluzivă prin produse financiare inovative, ușor de utilizat și de înțeles. Grupul a încheiat primele nouă luni ale anului 2023 cu rezultate solide, atingând un indice EBITDA de 58.5 milioane de euro, raportând 136 de milioane de euro în profituri și 24,5 milioane de euro în profit net ajutat înainte de taxe.

Portofoliul net al grupului a crescut până la 327 de milioane de euro. În al doilea trimestru al acestui an, agenția internațională de rating de credit Fitch a confirmat ratingul B al Grupului Eleving, cu o perspectivă stabilă pentru viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului Robert Fico este pozitiv – ministrul slovac al Sănătății
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului Robert Fico este pozitiv – ministrul slovac al Sănătății
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este pozitiv", a anunţat sâmbătă ministrului slovac al Sănătăţii, informează agenţiile......
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea ...
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez ...
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...