1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

News

Enel Energie, amendată în baza legii GDPR, pentru spam

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anunţat că sancționat  contravențional compania Enel cu două amenzi, fiecare în cuantum de 14.334,30 lei, în total echivalentul sumei de 6.000, pentru încălcarea a trei prevederi din Regulamentul General privind Protecţia Datelor.

28 ian, 2020 | ECONOMICA.net

"Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că S.C Enel Energie S.A. a prelucrat nelegal datele petentului, neputând face dovada obținerii consimțământului acestuia pentru transmiterea de notificări pe această adresă de e-mail și fără respectarea principiului exactității", se arată într-un comunicat al instituţiei.

În plus, operatorul nu a luat măsurile necesare pentru dezactivarea transmiterii de notificări, deși petentul și-a exercitat dreptul de opoziție în mai multe rânduri.

Alfel spus, Enel nu a putut preciza de unde avea adresa de e-mail a acelei persoane şi a continuat să îi umple căsuţa poştală electronică cu mesaje, în pofida protestelor destinatarului.

Amenda de 6.000 de euro a fost achitată de către Enel.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO