1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Euro a coborât la minimul ultimelor 14 luni după ce BCE a redus dobânda cheie

Euro a coborât la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni faţă de dolar, iar acţiunile europene au atins maximul ultimelor două luni, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a redus dobânda de politică monetară la un nou minim record şi a anunţat achiziţii de obligaţiuni pentru stimulare economică, luând prin suprindere analiştii, scrie Mediafax.

04 sep, 2014 | Mediafax

Rata dobânzii la care Banca Centrală Europeană (BCE) întreprinde operaţiuni de refinanţare a fost redusă, joi, la 0,05%, un nou minim istoric.

BCE va lansa totodată, în octombrie, două noi programe pentru cumpărarea de obligațiuni, în încercarea de a impulsiona creşterea economică şi de a încuraja creditarea, a anunţat joi preşedintele BCE, Mario Draghi, după şedinţa de politică monetară a instituţiei.

Euro este în declin cu 1%, la 1,3019 dolari pe unitate, după ce a atins în timpul tranzacţiilor nivelul de 1,2996 dolari pe unitate, cel mai redus după 15 iulie 2013.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a avansat cu 1%, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni. Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 este cu 39% mai mare decât lichidtatea medie a ultimelor 30 de zile.

Citiți pe larg, aici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO