Steaua, învinsă de Schalke în Europa League. Vezi ce şanse mai au „roş-albaştrii”

Echipa antrenată de Ilie Stan nu a pus niciun moment reale probleme liderului grupei J din Europa League. În ciuda rezultatului de la Gelsenkirchen, "roş-albaştrii" mai au şanse de calificare în 16-imi. Schalke are deja asigurată prezenţa în primăvara europeană.
Economica.net - joi, 01 dec. 2011, 16:56

Steaua a pierdut pe terenul lui Schalke 04, scor 1-2, iar aerul primăverii europene se simte tot mai slab printre „roş-albaştri”.

Elevii lui Ilie Stan, aflat în tribună, fiind suspendat după ce la meciul precedent a fost eliminat, nu au reuşit să o sperie nicio secundă pe Schalke, care în primele 20 de minute s-a instalat fără jenă în jumătatea românilor şi a beneficiat de nu mai puţin de 10 cornere. Singura acţiune mai legată a steliştilor a fost „sabotată” de Tănase, care şi-a bătut joc de o pasă foarte bună a lui Rusescu.

Dominarea autoritară a nemţilor, dublată de o apărare uşor ezitantă a Stelei, a dat roade în minutul 26, când Papadopoulos, lăsat liber ca pasărea cerului în careu, la un corner, a înscris cu capul, sub transversală. Rezultat normal în ţinând cont de evoluţia jocului până în acel moment.

Dacă Raul de la Schalke nu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, a făcut-o celălalt Raul de pe teren, Rusescu. Stelistul a restabilit egalitatea în minutul 33, după o pasă excelentă a lui Brandan şi, culmea, a sărbătorit golul asemenea fostului jucător al Realului, sărutându-şi verigheta.

Golul Stelei nu a creat însă panică în tabăra gazdelor, care s-au instalat din nou confortabil în jumătatea „roş-albaştrilor” şi au continuat să îşi facă nestingherite jocul. Situaţia a rămas neschimbată şi după pauză, când Raul, de această dată Gonzalez, a readus-o pe Schalke în avantaj (57). Steaua a continuat să încerce să construiască ceva, dar gazdele nu s-au clintit în apărare, iar acţiunile elevilor lui Ilie Stan s-au încheiat de fiecare dată prematur. Pe final, în ultimele secunde ale prelungirilor, nemţii au cerut penalty la o cădere în careu a lui Marica, în duel cu Brandan, dar centralul spaniol nu a acordat nimic.

Rezultat final 2-1 pentru Schalke, dar Steaua încă mai poate spera la 16-imile Europa League, după ce AEK Larnaca a învins-o cu 2-1 pe Maccabi Haifa. „Roş-albaştrii” pot ajunge în primăvara europeană pentru prima oară după cinci sezoane, dacă în ultima etapă a grupei vor învinge pe AEK Larnaca, iar Maccabi Haifa nu câştigă partida de pe teren propriu cu Schalke 04.

SCHALKE 04 – STEAUA 2-1
Au marcat: Papadopoulos 26, Raul 57 / Rusescu 33

Schalke 04: Unnerstall – Hoger, Matip, Papadopoulos, Fuchs – Jones, Holtby (Moritz 78) – Baumjohann (Draxler 65), Raul, Jurado – Huntelaar (Marica 83). Antrenor: Huub Stevens.

STEAUA: Tătăruşanu – Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici (Prepeliţă 68) – Bicfalvi, Bourceanu, Brandan – M. Costea (Roşu 88), Rusescu (Nikolici 69), Cr. Tănase. Antrenor: Ilie Stan.

Arbitri: Antonio Mateu Lahoz – Javier Aguilar Rodriguez, Pau Cebrian Devis – Carlos Clos Gomez, Javier Estrada Fernandez – Javier Turienzo Alvarez (Spania)

Vezi desfăşurarea partidei:

Min. 1 A început partida

Min. 4 Rusescu îl lansează foarte bine pe Tănase, dar acesta se pierde şi iroseşte şansa ivită.

Min. 5 Huntelaar primeşte în careu şi şutează pe jos, dar Tătăruşanu reţină fără emoţii.

Min. 9 Raul trimite periculos cu capul, dar Tătăruşanu scoate de sub transversală şi acordă corner. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 10 Schalke s-a instalat în jumătatea de teren a Stelei, iar Schalke beneficiază de un nou corner. Apărarea Stelei rezistă însă foarte bine.

Min. 12 Steaua scapă ca prin urechile acului la o fază la care Tătăruşanu a dat pe lângă minge încercând să boxeze. Bicfalvi a fost cel care a reuşit să îndepărteze pericolul.

Min. 15 Steliştii nu au reuşit să mai creeze pericol în jumătatea adversă de teren, toate acţiunile lor fiind distruse în faşă de nemţi.

Min. 19 Tătăruşanu greşeşte din nou, respingând aiurea la o centrare, dar din fericire pentru el şutul lui Holtby trece este deviat şi trece peste poartă.

Min. 22 Schalke a beneficiat deja de 10 cornere în acest meci, în timp ce Steaua nu a avut niciunul.

Min. 26 GOL SCHALKE! Papadopoulos este lăsat complet liber în careu de stelişti, la un alt corner al nemţilor, şi înscrie cu capul, sub transversală. Schalke – Steaua 1-0.

Min. 31 Huntelaar scapă pe dreapta, singur cu Tătăruşanu, şutează la colţul scurt, dar portarul stelist respinge. Este din nou corner pentru Schalke, dar Steaua scapă din nou.

Min. 33 GOOOL STEAUA! Brandan îi pasează excelent lui Rusescu, atacantul stelist preia scurt şi înscrie cu un şut sec. Schalke – Steaua 1-1.

Min. 45 Pauză

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 48 Cartonaş galben Jones (Schalke)

Min. 54 Tătăruşanu îl blochează excelent pe Huntelaar, mingea ajunge la Raul, dar Bourceanu îndepărtează pericolul.

Min. 57 GOL SCHALKE! Raul o readuce pe Schalke în avantaj la o fază la care Latovlevici a respins greşit până la Huntelaar. Olandezul a fost blocat de Geraldo, dar mingea a ajuns la fostul jucător al Realului, rămas nemarcat, iar acesta nu l-a iertat pe Tătăruşanu. Schalke – Steaua 2-1.

Min. 69 Prepeliţă a fost trimis în teren în locul lui Latovlevici. Brandan coboară pe postul de fundaş stânga, iar Steaua îşi păstrează aşezarea 4-3-3. Nikolici este aşteptat să aducă un suflu nou în atacul Stelei.

Min. 73 Iliev intervine excelent în faţa lui Raul, iar Steaua are posesie şi porneşte în atac.

Min. 77 Martinovici (Steaua) vede şi el cartonaşul galben.

Min. 84 Ciprian Marica, abia intrat pe teren, driblează în careul Stelei, mingea îl caută pe Raul, dar spaniolul fusese lăsat în ofsaid de apărătorii noştri.

Min. 90+3 Nemţii cer penalty la o intervenţie în careu a lui Brandan, dar centralul spaniol lasă jocul să continue, iar Steaua pleacă în atac. Acţiunea se încheie însă din nou prematur, iar mingea revine la gazde.

Min. 90+4 Fluier final.

 

Te-ar mai putea interesa și
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale de prevenire a unei noi pandemii, au afirmat marţi responsabili......
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a prezentat marți imagini noi de pe lotul 2 Vadu Pașii - Râmnicu Sărat ...
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din ...
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia a acuzat marţi Azerbaidjanul, inamicul său implacabil, în faţa celei mai înalte jurisdicţii a ONU, că "şi-a ...