ASF mai are nevoie de un „plan de măsuri” ca să afle dacă mai face concedieri. Instituţia are 600 de angajaţi

Nici un fost angajat concediat din departamentul de comunicare al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu a fost preluat de RST Media, firma realizatorului TV Radu Soviani, către care s-a externalizat serviciul de purtător de cuvânt al instituţiei. Evaluarea personalului de conducere al ASF a fost finalizată, dar mai e nevoie de un "plan de acţiune", pentru a se ajunge la numărul de angajaţi dorit, potrivit răspunsurilor date de ASF la întrebările ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 20 ian. 2014, 22:08
ASF mai are nevoie de un

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu poate preciza câţi angajaţi are în prezent, ci doar că numărul maxim de posturi este de 608, conform OG 94 / 2013, act care i-a legiferat înfiinţarea. ASF mai spune că, la data de 31 august 2013, avea 597 de salariaţi.

ASF a rezultat din comasarea a trei autorităţi naţionale de supraveghere a pieţei de capital (CNVM), a asigurărilor (CSA) şi pensiilor private. (CSSPP).

Reducerea de personal trebuie să şteargă 15% din cele 718 de posturi din momentul comasării activităților celor trei foste comisii de supraveghere.

Evaluarea personalului de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost finalizată şi fluctuaţiile de personal ar urma să se sfârşească, după ce va fi gata şi pus în aplicare un plan de acţiune – se mai spune în răspunsul instituţiei. 

Planul are ca scop „optimizarea suplimentară a alocării resurselor umane”, potrivit răspunsurilor date de ASF la întrebările ECONOMICA.NET.

Răspunsul ASF nu precizează dacă s-au făcut angajări în ultimele patru luni ale anului, caz în care ar mai fi necesare concedieri.

„În urma evaluării și a implementării planului de măsuri, ASF va proceda la confirmarea sau disponibilizarea unei părți din personalul evaluat”, se mai spune în răspunsul Autorităţii.

Comunicarea

Suprapunerea activităţii de comunicare a celor trei instituţii comasate în ASF a impus reducerea personalului de specialitate de la 23 la 5 angajaţi, care s-ar ocupa cu „comunicarea internă”.

Se adaugă externalizarea activităţii de comunicare externă către firma  RST Media, a realizatorului TV Radu Soviani

Într-o primă etapă, personalul a fost redus la 12 persoane (septembrie 2013).

„Niciun angajat disponibilizat din cadrul comunicării ASF nu lucrează pentru compania RST MEDIA”, spune ASF.

Faţă de CNVM (renumită în piaţă pentru lipsa cronică de transparenţă), preluarea serviciilor de comunicare externă de către RST Media a redus, la câteva zile, întârzierea răspunsurilor la întrebări, de la câteva săptămâni.

Firma lui Soviani va încasa aproape un milion de lei fără TVA, pe trei ani pentru „servicii de purtător de cuvânt, servicii privind coordonarea implementării strategiei de comunicare externă a autorităţii contractante şi servicii de gestionare a relaţiilor cu mass-media în situaţii de criză”.

O mare întreprindere

Companiile care îşi mai pot permite să aibă peste 500 de angajaţi în România sunt, de obicei, fie foarte performante, fie supravieţuiesc cu susţinerea statului, sau a unui acţionar majoritar interesat de existenţa lor.

Deşi greu de măsurat, profitabilitatea instituţiei ASF ar trebui să se vadă în dezvoltarea rapidă a sectoarelor pe care le supraveghează, eliberate de birocraţie şi reglementare inutilă, dar şi de absenţa evenimentelor nefericite.

Altfel, comasarea în ASF a dus la nevoia „de înființare a unor servicii obligatorii pentru toate instituțiile cu mai mult de 500 de angajați (Serviciul de sănătate și securitate a muncii, Serviciul de protecție a informațiilor clasificate), dar și o Direcție de supraveghere integrată și o Direcție de analiză, studii și publicații”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...