1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

News

ASF mai are nevoie de un "plan de măsuri" ca să afle dacă mai face concedieri. Instituţia are 600 de angajaţi

Nici un fost angajat concediat din departamentul de comunicare al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu a fost preluat de RST Media, firma realizatorului TV Radu Soviani, către care s-a externalizat serviciul de purtător de cuvânt al instituţiei. Evaluarea personalului de conducere al ASF a fost finalizată, dar mai e nevoie de un "plan de acţiune", pentru a se ajunge la numărul de angajaţi dorit, potrivit răspunsurilor date de ASF la întrebările ECONOMICA.NET.

21 ian, 2014 | | ECONOMICA.net

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu poate preciza câţi angajaţi are în prezent, ci doar că numărul maxim de posturi este de 608, conform OG 94 / 2013, act care i-a legiferat înfiinţarea. ASF mai spune că, la data de 31 august 2013, avea 597 de salariaţi.

ASF a rezultat din comasarea a trei autorităţi naţionale de supraveghere a pieţei de capital (CNVM), a asigurărilor (CSA) şi pensiilor private. (CSSPP).

Reducerea de personal trebuie să şteargă 15% din cele 718 de posturi din momentul comasării activităților celor trei foste comisii de supraveghere.

Evaluarea personalului de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost finalizată şi fluctuaţiile de personal ar urma să se sfârşească, după ce va fi gata şi pus în aplicare un plan de acţiune - se mai spune în răspunsul instituţiei. 

Planul are ca scop "optimizarea suplimentară a alocării resurselor umane", potrivit răspunsurilor date de ASF la întrebările ECONOMICA.NET.

Răspunsul ASF nu precizează dacă s-au făcut angajări în ultimele patru luni ale anului, caz în care ar mai fi necesare concedieri.

"În urma evaluării și a implementării planului de măsuri, ASF va proceda la confirmarea sau disponibilizarea unei părți din personalul evaluat", se mai spune în răspunsul Autorităţii.

Comunicarea

Suprapunerea activităţii de comunicare a celor trei instituţii comasate în ASF a impus reducerea personalului de specialitate de la 23 la 5 angajaţi, care s-ar ocupa cu "comunicarea internă".

Se adaugă externalizarea activităţii de comunicare externă către firma  RST Media, a realizatorului TV Radu Soviani

Într-o primă etapă, personalul a fost redus la 12 persoane (septembrie 2013).

"Niciun angajat disponibilizat din cadrul comunicării ASF nu lucrează pentru compania RST MEDIA", spune ASF.

Faţă de CNVM (renumită în piaţă pentru lipsa cronică de transparenţă), preluarea serviciilor de comunicare externă de către RST Media a redus, la câteva zile, întârzierea răspunsurilor la întrebări, de la câteva săptămâni.

Firma lui Soviani va încasa aproape un milion de lei fără TVA, pe trei ani pentru "servicii de purtător de cuvânt, servicii privind coordonarea implementării strategiei de comunicare externă a autorităţii contractante şi servicii de gestionare a relaţiilor cu mass-media în situaţii de criză".

O mare întreprindere

Companiile care îşi mai pot permite să aibă peste 500 de angajaţi în România sunt, de obicei, fie foarte performante, fie supravieţuiesc cu susţinerea statului, sau a unui acţionar majoritar interesat de existenţa lor.

Deşi greu de măsurat, profitabilitatea instituţiei ASF ar trebui să se vadă în dezvoltarea rapidă a sectoarelor pe care le supraveghează, eliberate de birocraţie şi reglementare inutilă, dar şi de absenţa evenimentelor nefericite.

Altfel, comasarea în ASF a dus la nevoia "de înființare a unor servicii obligatorii pentru toate instituțiile cu mai mult de 500 de angajați (Serviciul de sănătate și securitate a muncii, Serviciul de protecție a informațiilor clasificate), dar și o Direcție de supraveghere integrată și o Direcție de analiză, studii și publicații".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO