Radu Soviani va încasa aproape un milion de lei de la ASF pentru servicii de comunicare

Firma RST Media, controlată integral de purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani, va furniza instituţiei servicii de management în domeniul comunicării şi relaţiilor publice, valoarea contractului fiind de 992.000 lei (220.000 euro), cu TVA, pentru trei ani.
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 07:59
Radu Soviani va încasa aproape un milion de lei de la ASF pentru servicii de comunicare

Contractul, estimat prin anunţul de participare la 1,1 milioane de lei, include şi poziţia de purtător de cuvânt.

La licitaţie a mai depus ofertă firma LDK Consultants Engineers&Planners SRL Bucureşti, controlată de LDK-Consultants Engineers And Planners (Grecia) – 83,87% şi Marianna Kondylidou – 16,13%.

„ASF este într-un proces de optimizare a cheltuielilor inclusiv în ceea ce priveşte personalul angajat. La momentul înfiinţării ASF, personalul rezultat prin suma personalului departamentelor de comunicare din CNVM, CSSPP şi CSA număra 23 de angajaţi. În procesul de evaluare şi restructurare al instituţiei este inclus şi Departamentul de comunicare. Rezultatul final ţintit este optimizarea cheltuielilor, inclusiv prin externalizarea anumitor servicii care ţin de relaţiile publice care să compenseze eficient restructurarea la nivelul departamentului. Scopul este obţinerea unui rezultat eficient atât la nivelul relaţiilor publice, cât şi la nivelul costurilor”, se arăta într-un răspuns al ASF remis la solicitarea MEDIAFAX la finele lunii septembrie 2013, după publicarea anunţului de participare pe www.e-licitatie.ro.

Soviani nu conduce Departamentul de Comunicare al ASF, fiind doar purtătorul de cuvânt al instituţiei pentru o perioadă limitată la durata contractului, se mai spunea în răspunsul autorităţii de reglementare.

Iniţial, experienţa necesară pentru purtătorul de cuvânt era de 10 ani, însă ulterior a fost redusă la trei ani.

„În privinţa experienţei solicitate purtătorului de cuvânt, potrivit fişei de date, publicată în SEAP (www.e-licitatie.ro), care reprezintă cerinţă minimă de selecţie, experienţa minimă este de până la 3 ani. În mod eronat, în caietul de sarcini a apărut o informaţie diferită legată de experienţa minimă, care va fi rectificată şi de aceea facem precizarea încă o dată că experienţa minimă solicitată este de până la 3 ani în scopul îndeplinirii serviciului de purtător de cuvânt al autorităţi contractante”, se arăta în răspunsul ASF.

RST Media a fost înfiinţată în anul 2004 şi, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanţelor Publice, a înregistrat o cifră de afaceri de 309.121 lei şi un profit net de 66.529 lei în 2012. Cu un an în urmă, afacerile firmei au atins 409.510 lei, iar profitul net s-a ridicat la 128.078 lei.

Cu un număr mediu de doi angajaţi în 2012, RST Media are ca obiect activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune.

ASF şi-a început activitatea la finele lunii aprilie 2012, prin preluarea şi reorganizarea atribuţiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...