Evaziune de un milion de euro: percheziţii la firma „doamnei de cupru” şi la alte societăţi comerciale

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 24 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramureş şi Mehedinţi, la mai multe persoane fizice şi juridice, respectiv la domiciliile/reşedinţele persoanelor şi la sediile/punctele de lucru ale societăţilor implicate în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Percheziţii au loc şi în Voluntari, la societatea comercială RONOFER SRL şi la domiciliul administratorului firmei Gherghe Maria, conform ROMANIA TV.
Economica.net - mie, 13 apr. 2016, 05:30
Evaziune de un milion de euro: percheziţii la firma

Compania Ronofer SRL a participat la o licitaţie controversată la CupruMin, în 2012, când a cumpărat o cantitate importantă de concentrat de cupru şi cuprul metalic din concentratul cupros şi l-a vândut în China.

Vor fi puse în aplicare 25 mandate de aducere a unor persoane implicate în cauză, în vederea audierii lor şi dispunerii de măsuri legale.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012–2014, administratorii a patru societăţi comerciale din judeţele Ilfov şi Hunedoara ar fi creat un circuit comercial fictiv, prin declararea unor operaţiuni comerciale inexistente, susţinute doar scriptic, prin facturi fiscale ce atestă vânzarea-cumpărarea de concentrat cuprifer, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit prin diminuarea masei impozabile.

Valoarea relaţiilor comerciale fictive, declarate fiscal, se ridică la 3,5 milioane de euro. Pentru a crea aparenţa de legalitate a operaţiunilor comerciale, plata s-ar fi făcut prin transfer bancar, în conturile societăţilor emitente, însă banii ar fi fost retraşi şi remişi ulterior reprezentanţilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat stabilit până în prezent este de aproximativ 1,1 milioane de euro.

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, beneficiază de sprijinul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R. şi al celor din cadrul Agenţiei Naţionale Antifraudă Fiscală.

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din inspectoratele de poliţie judeţene menţionate, precum şi luptători S.I.A.S..

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...