1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

EXCLUSIV Nicu Marcu, președinte ASF, prima ieșire publică: Vreau transparentizarea totală a instituției.Voi organiza întâlniri periodice cu presa

Autoritatea de Supraveghere Financiară trece printr-un proces de recredibilizare și transparentizare, iar președintele va organiza, în premieră pentru instituție, întâlniri regulate cu presa, pentru a răspunde întrebărilor legate de cele trei piețe pe care le supraveghează, adică asigurările, pensiile private și piața de capital.

24 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

" Vreau o transparentizare totală a ASF, pentru că instituția are nevoie să își recapete o imagine solidă. Vom răspunde la toate întrebările presei, dar o vom face într-un mod organizat. Pot să vă anunț că voi organiza întâlniri periodice cu presa, în care voi răspunde întrebărilor legate de activitatea noastră", a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Nicu Marcu, președintele ASF.

Declarația, prima acordată presei de la preluarea funcției, vine după ce ECONOMICA.NET a anunțat în premieră introducerea unui regulament care reglementează modalitatea în care salariații ASF și membrii Consiliului pot comunica informații de serviciu.

Detalii despre noul regulament AICI


În ultimul an și jumătate, ASF a trecut printr-o cădere de imagine fiind și ținta unor atacuri în lupta dintre diverse enități din piețele pe care le supraveghează. Până a venirea lui Marcu, în urmă cu o lună, ASF a avut și dezavantajul de a nu avea un  președinte, timp de un an, după ce fostul Leonardo Badea a plecat la Banca Națională, în iulie 2019.

Cel mai important conflict din piață, care a afectat și imaginea ASF, este cel dintre marile firme de asigurare RCA și service-uri, susținute și de unele organizații ale transportatorilor și ale consumatorilor. Asigurătorii acuză service-urile că practică tarife prea mari pentru reparații în timp ce partea adversă acuză asigurătorii că nu plătesc la timp și integral daunele. În acest conflict a căzut victimă și ASF, care a fost acuzată de lipsă de implicare.De altfel, în această perioadă se lucrează și la modificarea legislației din domeniul RCA, atât în Parlament (pentru modificarea legii) cât și in cadrul unor grupuri la ASF, pentru modificarea normei 20, privind RCA.

Despre discuțiile aprinse privind modificarea legii RCA, ECONOMICA.NET a scris pe larg, iar amănuntele pot fi consultate AICI

 

Pe de altă parte, înaainte de venirea de lui Marcu, și sectorul piețe de capital din ASF a fost ținta unor atacuri venite din zona SIF-urilor, acolo unde mai multe persoane relevante se acuză reciproc de ilegalități.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO