EXCLUSIV Premieră pentru toți șoferii. Își vor putea cumpăra asigurarea RCA direct de la stat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pregătește o nouă mutare majoră, menită să echilibreze piața RCA, după ce a lansat obligativitatea decontării directe, cea mai importantă schimbare  pentru șoferi cel puțin din ultimul deceniu. Este foarte posibil ca de anul acesta șoferii din România să aibă posibilitatea să își cumpere asigurarea obligatorie direct de la stat.
Economica.net - mie, 03 feb. 2021, 19:19
EXCLUSIV Premieră pentru toți șoferii. Își vor putea cumpăra asigurarea RCA direct  de la stat

Ideea ca un asigurător controlat  de stat să vândă RCA nu este nouă, însă de această dată șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mari. Surse din zona autorităților, din zona politică și din piață au declarat, pentru ECONOMICA.NET, că există un consens în această privință.

Sunt două posibilități luate în calcul, fie Eximasig, fosta Care România, companie de asigurări deținută de stat prin Eximbank, fie CEC Bank.

” Presupunem prin absurd ca mâine nimeni din România nu mai vinde RCA. Ce facem? Trebuie să avem o companie care să facă asta. Trebuie oricum să avem o companie care să regleze piața, care astăzi este cu mari probleme, din moment ce doar două firme, adică City Insurance și Euroins, au 85% din ce înseamnă RCA. Iar aceste firme sunt și cele mai reclamate, pentru că nu plătesc daunele integral și la timp”, au declarat, pentru# economica#, surse apropiate situației.

CEC Bank a mai avut în planul de dezvoltare realizat de fostul președinte , Radu Grațian Ghețea, în 2008, un obiectiv care viza construirea unei companii de asigurări care să beneficieze de distribuție prin cele cele peste 1000 de agenții ale bănci, multe dintre ele in orașe mici sau comune, unde marile firme nu au acces decât prin brokeri.

Piața asigurărilor din România traversează o perioadă complicată, în care firmele care vând peste 85% din toate polițele RCA, City Insurance și Euroins, au dificultăți cu plata daunelor. Aceste dificultăți sunt vizibile atât din reclamațiile primite de cele două companii, cât și din sancțiunile aplicate lor de ASF.

 

Despre ultimele sancțiuni ale ASF la adresa City Insiurance și Euroins puteți citi AICI

 

În acest sens, ASF încearcă o măsură în premieră, asumată și de Guvern. Această schimbare, cea mai importantă din istoria RCA, vizează introducerea decontării directe în polițele de asigurare, adică  posibilitatea ca, în caz de daună, șoferul păgubit să se adreseze propriului asigurăor RCA, nu asigurătorului șoferului păgubit.

 

Detalii despre schimbarea deceniului pentru șoferi, AICI.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
Republica Moldova a încheiat marţi cu compania olandeză Vitol un contract pentru achiziţia de gaze naturale, al doilea ...
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Bucureşti, 26 oct /Agerpres/ - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încărcat în SICAP documentaţia ...
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
România are cel mai mic nivel de emisii (de gaze cu efect de seră) per capita din ţările Uniunii Europene şi este şi ...