Expoziţia World Press Photo 2015 s-a deschis în Piaţa Universităţii

Expoziţia de fotojurnalism World Press Photo 2015 s-a deschis joi, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde cei interesaţi pot vedea cele mai valoroase fotografii ale competiţiei.
Economica.net - joi, 07 mai 2015, 17:54
Expoziţia World Press Photo 2015 s-a deschis în Piaţa Universităţii

„Astăzi a avut loc deschiderea oficială a expoziţiei. De mâine, aceasta va fi deschisă publicului. Expoziţia World Press Photo este un concurs de fotojurnalism, se ţine de peste 50 de ani. Expoziţia cuprinde 160 de fotografii făcute de peste 40 de fotografi”, a declarat Simona Giura, reprezentant al Fundaţiei Eidos, organizator al World Press Photo 2015 în România, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, concursul a luat naştere la Amsterdam.

„În fiecare an sunt sute de mii de fotografii de la 90.000 de fotografi. Expoziţia circulă cam în 132 de locaţii în lume. Suntem printre primele cinci oraşe în care a călătorit expoziţia. Câştigătorii s-au anunţat în martie. Expoziţia este deschisă până pe 29 mai. De pe 16 până pe 24 mai vom avea zece zile de proiecţii de film”, a precizat Simona Giura.

World Press Photo, cea mai puternică expoziţie mondială de fotojurnalism, vizitată de peste 3,5 milioane de oameni în fiecare an, a ajuns la Bucureşti prin Fundaţia Eidos.

Potrivit Fundaţiei Eidos, 5.692 de fotoreporteri şi fotografi din 131 de ţări au participat la ediţia din 2014 a competiţiei World Press Photo, expoziţia aducând publicului român selecţia celor mai valoroase fotografii documentare dintre cele 97.912 de imagini înscrise în concurs.

Printre acestea se numără şi marele câştigător al competiţiei, „Fotografia Anului 2014”, semnată de fotograful danez Mads Nissen, care va fi expusă la Bucureşti alături de celelalte fotografiile selectate de juriul independent al competiţiei.

Totodată, ediţia acestui an aduce şi o nouă categorie, Long Term Projects, ce s-a dovedit foarte populară încă din faza înscrierilor, adunând 14.583 de imagini.

Preşedintele Fundaţiei Eidos, Cristian Movilă, a precizat că în 2014 peste 48.000 de oameni au vizitat expoziţia şi că se aşteaptă ca anul acesta numărul lor să ajungă la 100.000.

Fotografiile câştigătoare au fost alese de către un juriu internaţional independent, stabilit în Amsterdam şi format din 19 experţi.

Expoziţia World Press Photo este o iniţiativă a World Press Photo Foundation, fondată în 1955, în Olanda, ce activează ca organizaţie independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Competiţia a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...