Exxon Mobil impune economii interne și reduce numărul de călătorii ale salariaților săi

Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp. a început să examineze bugetele pentru călătoriile angajaţilor, după ce compania a raportat cel mai redus profit trimestrial din ultimii patru ani, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 11 feb. 2020, 17:04
Exxon Mobil impune economii interne și reduce numărul de călătorii ale salariaților săi

Potrivit surselor, echipe de audit s-au concentrat pe unele divizii ale grupului şi le-au analizat solicitările de buget pentru participarea la conferinţele din industria de petrol şi gaze.

Acest gen de măsuri de austeritate sunt neobişnuite pentru Exxon Mobil, cel mai mare grup petrolier din America de Nord şi totodată una din puţinele companii petroliere care a evitat să recurgă la concedieri sau reduceri de dividende în perioada 2014-2016 când preţul petrolului s-a prăbuşit.

Analiştii sunt de părere că limitarea bugetului pentru călătorii ar putea scoate în evidenţă şi o îngrijorare în rândul şefilor de la Exxon cu privire la posibilitatea ca epidemia de coronavirus din China să afecteze cererea globală de energie.

Acţiunile Exxon au fost pedepsite de investitori după ce la finele lunii ianuarie grupul petrolier a raportat rezultate sub aşteptări pentru trimestrul patru 2018, avertizând totodată că perspectivele pentru afacerile sale din domeniul chimiei vor rămâne dificile pentru restul acestui an. În şapte şedinţe de tranzacţionare care au urmat după publicarea rezultatelor trimestriale, valoarea de piaţă a Exxon Mobil s-a redus cu aproape 20 de miliarde de dolari.

Tot luna trecută, Exxon Mobil a confirmat că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători. ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

O eventuală vânzare a participaţiei deţinute de Exxon Mobil la proiectul offshore Neptun, pentru care este nevoie de aprobarea Guvernului României, ar aduce mai aproape grupul american de obiectivul său de a strânge 15 miliarde dolari din vânzarea de active până în 2021.

În luna noiembrie a anului trecut, surse din apropierea acestui dosar au declarat pentru Reuters că participaţia de 50% pe care o deţine Exxon Mobil la proiectul offshore Neptun Deep ar avea o valoare de aproximativ 250 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...