1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 27 º

News

Facebook şi-a făcut departament pentru studiul comportamentului utilizatorilor

Facebook, cea mai cunoscută reţea de socializare la nivel global, a anunţat crearea unui departament care studiază comportamentul utilizatorilor reţelei.

19 oct, 2014 | ECONOMICA.net

Noua divizie din cardul companiei, denumită Facebook IQ, va analiza comportamentul consumatorilor şi motivaţia lor în sprijinirea strategiei de dezvoltare a reţelei, dar va testa şi modul în care aceştia percep campaniile publicitare ale clienţilor săi. Anunţul a fost făcut de directorul regional pentru Marea Britanie.

Noua structură va fi "o combinație de lideri de opinie, sociologi, etnografi și cercetători" a căror muncă se desfăşoară dincolo de "pereţii" Facebook.

Noul department a realizat deja prima cercetare, bazată pe opiniile a 11.000 de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, din 13 ţări. Rezultatul 60% dintre tineri spun că ar renunţa mai degrabă la televizorul de acasă decât la smartphone. Asta arată că dispozitivele mobile ocupă, în ziua de azi, prima sursă de informare şi divertisment pentru tineri.

Acum două săptămâni, Facebook a stabilit un set de reguli stricte pentru practicile sale legate de studiul comportamentului utilizatorilor, în încercarea de a calma spritele după ce s-a aflat că a manipulat emoţiile resimţite de aproape 700.000 dintre utilizatorii săi, în cadrul unui experiment secret, iar utilizatorii n-au fost, evident, avertizaţi asupra acestui lucru.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO