Familia care a adus oul Kinder în România investeşte 60 de milioane de euro într-un nou mall la Oradea

Familia Mudura, care deţine centrul comercial Lotus din Oradea, va dezvolta un proiect imobiliar pe terenul fostei fabrici Înfrăţirea din Oradea. 
Andrada Ghira - joi, 26 nov. 2015, 09:00
Familia care a adus oul Kinder în România investeşte 60 de milioane de euro într-un nou mall la Oradea

Proiectul, desfăşurat pe 147.000 mp, va fi unul mixt și va cuprinde atât un nou centru comercial, cât și spații rezidențiale și de birouri, finalizarea primei faze a investiției fiind programată pentru ultimul trimestru al anului 2017. 

Investiţia pentru întregul proiect se ridică la 60 de milioane de euro. În primă fază se va construi partea comercială, iar apoi vor fi dezvoltate apartamentele şi spaţiile de birouri.

Noul centru comercial va avea o suprafață construită de 32.000 de mp și o suprafață închiriabilă de 25.000 de mp, precum și o parcare cu peste 1.000 de locuri. Mixul de chiriași va fi format din magazine de fashion, restaurante și spații de entertainment, inclusiv un cinematograf cu șase săli. Pe acelaşi teren, investitorii vor construi în faza a doua a proiectului și clădiri de birouri, spații adecvate instituțiilor publice, băncilor precum și blocuri pentru apartamente.

Anterior, terenul fostei fabrici Înfrăţire a aparţinut dezvoltatorului Oasis Development, care îşi anunţase în 2010 intenţia de construi aici un mall – Prima Shopping Center Oradea, o investiţia la vremea aceea de 50 de milioane de euro. 

„Proximitatea cu Băile Felix face ca Oradea să fie o importantă destinaţie turistică. Pe lângă acest aspect, puterea de cumpărare a locuitorilor orașului este în continuă creștere. Toate acestea, cumulate cu locaţia excelentă a viitorului proiect, vor asigura succesul acestuia atât pentru compania noastră cât și pentru retailerii care ni se vor alătura și în acest proiect, dar mai ales pentru orădeni. Datorită vizibilității excepţionale a terenului cât și a localizării acestuia în imediata apropiere a centrului oraşului, proiectul a primit destinație mixtă. Un centru comercial după un design Lotus Center, un proiect rezidențial și spațiile de birouri vor completa strategia de expansiune a companiei”, a declarat Diana Bora, Director Comercial Lotus Center.

Lotus Center a fost dezvoltat acum 13 ani, se află în proprietatea familiei Mudura și a trecut de-a lungul timpului prin mai multe etape de modernizare care au consolidat poziția proiectului în topul destinațiilor comerciale din județul Bihor. În 2006, centrul comercial a fost extins, în 2008 a fost modernizat, proces în urma căruia proiectul a suferit o extindere majoră, iar în 2011 a fost modernizată zona de entertainment și completat mixul de chiriași cu branduri internaționale.

Printre chiriaşii din Lotus Center se numără Carrefour, Media Galaxy, Zara, H&M, C&A, New Yorker sau Hervis și un cinematograf Cinema Palace cu șase săli dotate cu procesoare Sony Digital 4K de ultimă generație.
În cifre, Lotus Center are o suprafață construită de 65.000 de metri pătrați, o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați, 1.400 de locuri de parcare și peste 150 de magazine.

Averea familiei Mudura

Alexandru Mudura junior a preluat controlul afacerilor familiei anul trecut, după decesul tatălui, Alexandru Mudura, care a adus pe piaţa românească produsele Ferrero: ouă Kinder, Tic-Tac, Raffaello. Familia Mudura are afaceri şi în Ungaria şi ocupă locul 80 în Top 300 cei mai bogaţi români realizat de Capital, cu o avere estimată la 63-65 de miloane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie......
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Este deja de notorietate că în China sunt produse cele mai multe mașini din lume, dar știați că japonezii produc de ...