Familia Rothschild va deveni acţionar la afacerea de wealth management a grupului Rockefeller

Două dintre cele mai cunoscute nume din industria financiară mondială se pregătesc să-şi cimenteze legăturile, familia Rothschild urmând să preia o participaţie la afacerea de wealth şi asset management a grupului Rockefeller, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 30 mai 2012, 10:38
Familia Rothschild va deveni acţionar la afacerea de wealth management a grupului Rockefeller

Fondul RIT Capital Partners, controlat de familia Rothschild şi listat la Londra, a anunţat miercuri că va cumpăra 37% din acţiunile companiei de la divizia de private banking a grupului francez Societe Generale.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Tranzacţia transatlantică cimentează relaţia de peste cinci decenii dintre figurile patriarhale ale celor două familii, David Rockefeller (96 de ani) şi Jacob Rothschild (76 de ani).

Rockefeller & Co a fost fondată în 1882 de John D. Rockefeller pentru a se ocupa de averea acestuia. Firma a fost una dintre primele afaceri de familie de acest tip la nivel mondial.

Instituţia administrează în prezent active de 34 miliarde de dolari.

Prima afacere bancară a familiei Rothschild a început la sfârşitul secolului al XVIII-lea la Frankfurt, fondată de Mayer Amschel Rothschild.

Familia de bancheri a fost implicată în tranzacţii istorice de-a lungul timpului, precum finanţarea războiului purtat de Anglia împotriva împăratului Napoleon în secolul al XIX-lea sau a achiziţiei Canalului Suez de către guvernul britanic.

RIT Capital Partners şi o altă firmă controlată de influenta dinastie, Edmond de Rothschild Group, au anunţat la începutul acestui an că vor forma un nou joint venture pentru a-şi extinde operaţiunile de administrare de active şi investiţii.

Societe Generale deţine din anul 2008, prin divizia de private banking, 37% din acţiunile unităţii de wealth şi asset management a grupului Rockefeller. Banca franceză l-a înlocuit în martie pe şeful diviziei de private banking, noul director, Jean-Francois Mazaud, fiind mandatat să revigoreze operaţiunea.

Băncile din întreaga lume renunţă la active non-strategice pentru a-şi restrânge profilul de risc şi pentru a-şi consolida capitalul în vederea alinierii la noile reglementări bancare internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate soluţiile pe care le au pe masă
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă ...
Programul ''Made în România'' are o importanţă foarte mare în strategia Bursei de Valori Bucureşti şi, prin acesta, încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate......
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru ...
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...