Toate farmaciile Arta și Punkt au fost redenumite Dr.Max. Peste 200 de farmacii Sensiblu rămân pe piaţă sub acest brand

"Toate farmaciile Arta și Punkt au devenit de astăzi, 10 februarie, Dr.Max, și doar o parte dintre farmaciile Sensiblu sunt rebranduite Dr.Max", au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii lanțului de farmacii Dr.Max. Brandul Sensiblu va continua sa existe pe piață. Peste 200 dintre farmaciile din rețeaua Sensiblu vor continua să opereze sub acest brand, în întreaga țară, au mai spus pentru Economica.net reprezentanții lanțului de farmacii Dr.Max. În total, 418 farmacii Arta, Punkt și Sensiblu din 93 de orașe din țara noastră au fost redenumite Dr.Max. 
Cristina Şomănescu - lun, 10 feb. 2020, 11:41
Toate farmaciile Arta și Punkt au fost redenumite Dr.Max. Peste 200 de farmacii Sensiblu rămân pe piaţă sub acest brand

Brandul Punkt dispare, în locul său a apărut Dr.Max care se poziționează ca lanț de farmacii cu prețuri accesibile.

„Toate farmaciile Arta și Punkt au devenit de astăzi, 10 februarie, Dr.Max, și doar o parte dintre farmaciile Sensiblu sunt rebranduite Dr.Max”, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Dr.Max. Brandul Sensiblu va continua sa existe pe piață. Peste 200 dintre farmaciile din rețeaua Sensiblu vor continua să opereze sub acest brand, în întreaga țară, au mai spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții lanțului de farmacii Dr.Max.

  • Lanțul de farmacii Punkt a apărut pe piața românească la finalul anului 2014 și este brandul cu preţuri mici al grupului A&D Pharma.

Lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt sunt al doilea cel mai mare jucător din retailul farmaceutic din țara noastră, după rețeaua de farmacii Catena.

Economica.net vă amintește că lanţul internaţional de farmacii Dr.Max a primit, în aprilie 2018, aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia A&D Pharma Group, prin intermediul Glebi Holdings PLC. În urma deciziei Consiliului Concurenţei, Dr.Max a devenit acţionar majoritar al A&D Pharma Group.

  • A&D Pharma Group deţine lanţurile de farmacii Sensiblu şi Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus şi divizia A&D Pharma Marketing & Sales.

Lanțul de farmacii Dr.Max este deținut de Penta Investments, un grup de investiții din Europa Centrală, fondat în 1994. Pe lângă sectorul de sănătate, grupul Penta Investments desfășoară și activități de servicii financiare, producție, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media. Activele grupului se ridicau la 8,5 miliarde euro în 2016.

Cum ne-ar putea afecta vânzarea celui mai mare grup farmaceutic din România

Dr.Max a intrat pe piaţa românească în iunie 2017, prin achiziţia lanţului de farmacii Arta, cu 31 de unităţi. După preluarea farmaciilor Sensiblu şi Punkt, deţinute de A&D Pharma, Dr.Max are, în total, peste 600 farmacii în România.
De asemenea, după preluarea A&D Pharma, Dr.Max devine un distribuitor integrat de produse farmaceutice şi furnizor de servicii de marketing şi vânzări, cu peste 5.000 de angajaţi.

Brandul Dr.Max este prezent și în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia.

 Citește și: Dr.Max va avea 613 farmacii în România, după finalizarea tranzacţiei prin care a preluat Sensiblu şi Punkt

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...