1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Farmaciile vor putea să vândă online medicamente fără reţetă

Farmaciile autorizate vor putea vinde online medicamente fără prescripţie medicală, în anumite condiţii, prevede un proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerul Sănătăţii (MS).

26 aug, 2014 | Agerpres

'Se creează un cadru legislativ pentru vânzarea online a medicamentelor fără prescripţie medicală. Nu orice farmacie va putea să vândă online. Se va face un ordin de ministru cu norme. Farmaciile care sunt autorizate de MS vor putea să îşi facă site-uri pentru vânzare online şi numai în anumite condiţii, care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal după ce se vor aproba şi normele de aplicare de a-şi deschide şi site de vânzare în anumite condiţii', a declarat pentru AGERPRES şefa Departamentului Comunicare din MS, Oana Grigore.

În acelaşi timp, proiectul de ordonanţă menţine criteriul demografic luat în calcul la înfiinţarea de farmacii. În prezent, o farmacie se poate înfiinţa în funcţie de numărul locuitorilor din oraş sau municipiu.

O altă schimbare este introducerea reglementărilor privind farmaciile din structura ministerelor cu reţea proprie: penitenciare, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării.

'Acestea nu erau definite nici ca farmacii cu circuit închis, nici ca farmacii comunitare şi trebuia o reglementare. Medicamentele care se vând în aceste farmacii vor fi decontate o parte de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi o altă parte din bugetele ministerelor de resort, a explicat Oana Grigore.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO