Farmavet o cheamă în instanţă pe Irina Roşu, fost CEO al grupului, pentru recuperarea prejudiciilor rezultate din încheierea contractelor de arhivare cu firma Arhivatorul By VTM

Irina Roşu, în calitate de membru al directoratului societăţilor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, ar fi încheiat, în condiţii dezavantajoase pentru cele două societăţi din grupul Farmavet, patru contracte de furnizare servicii de arhivare cu firma Arhivatorul By VTM în cursul anului 2020, susţine conducerea celor două firme din grupul Farmavet. La 5 septembrie 2022 acţionarii Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti au aprobat începerea acţiunii în răspundere împotriva Irinei Roșu, atât în privinţa recuperării prejudiciilor rezultate din încheierea contractelor de arhivare cu Arhivatorul By VTM, cât şi în privinţa altor prejudicii aflate în curs de investigare de către cele două societăţi din grupul Farmavet, cauzate de activitatea Irinei Roşu în perioada în care a ocupat poziția de membru al directoratului firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, se arată în două hotărâri ale companiilor antemenţionate, obţinute de Economica.net.
Cristina Şomănescu - mie, 05 oct. 2022, 22:07
Farmavet o cheamă în instanţă pe Irina Roşu, fost CEO al grupului, pentru recuperarea prejudiciilor rezultate din încheierea contractelor de arhivare cu firma Arhivatorul By VTM

Acuzaţiile aduse Irinei Roşu, fost CEO al grupului Farmavet, de către conducerea firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti:

În cursul anului financiar încheiat la 31 decembrie 2020, Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, reprezentate de Irina Florentina Roşu, ar fi încheiat, în total, patru contracte de furnizare servicii de arhivare cu firma Arhivatorul By VTM (anterior denumită BM Storage) în condiţii dezavantajoase pentru cele două societăţi din grupul Farmavet antemenţionate, susţine directoratul acestora în forma actualizată a convocării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), publicată în Monitorul Oficial la 24 august, arată documentul studiat de Economica.net.

Irina Roşu a fost membru al directoratului societăţii Farmavet în perioada 12 noiembrie 2019 – 17 septembrie 2021. Din conducerea firmei Pasteur Filiala Filipeşti Irina Roşu a făcut parte în perioada 17 ianuarie 2020 – 17 septembrie 2021.

În octombrie 2021 KPMG Advisory a investigat condiţiile în care a fost aleasă firma BM Storage în calitate de furnizor al serviciilor de arhivare pentru Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti. Concluziile raportului de audit:

Selectarea BM Storage în calitate de furnizor al serviciilor de arhivare de către societăţile Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, aflate sub conducerea Irinei Roşu, nu ar fi urmat o procedură clară şi transparentă, nefiind identificate dovezi care să justifice din punct de vedere comercial selectarea BM Storage în calitate de furnizor. Încheierea acestor contracte de către Irina Roșu în numele societăților antemenţionate din grupul Farmavet ar fi generat prejudicii suportate de aceste firme. De asemenea, după aprobarea descărcării de gestiune a Irinei Florentina Roşu ar fi apărut indicii că activitatea sa ar mai fi putut cauza și alte prejudicii societăților Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, care în prezent sunt investigate, reiese din concluziile raportului de audit al KPMG Advisory, citat de directoratul celor două firme antemenţionate în completarea convocării AGOA din luna august, obţinută de Economica.net.

În acest context, la 5 septembrie 2022, AGOA firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti a decis atragerea răspunderii Irinei Roșu pentru recuperarea prejudiciului cauzat de aceasta societăților în timpul exercitării mandatului său de membru al directoratului Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, în anul financiar încheiat la 31 decembrie 2020.

AGOA firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti a aprobat demararea acțiunii în răspundere împotriva Irinei Roșu, în conformitate cu prevederile art. 155 din Legea Societăților, atât în ceea ce privește recuperarea prejudiciilor rezultate din încheierea contractelor de arhivare cu BM Storage, cât și în privinţa altor prejudicii aflate în curs de investigare de către cele două societăţi, cauzate de activitatea Irinei Roșu în perioada în care a condus cele două firme, se arată în hotărârile AGOA consultate de Economica.net.

De asemenea, acţionarii Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti au aprobat împuternicirea lui Dario Cipriani, în calitate de președinte al Consiliului de Supraveghere al societăților antemenţionate, pentru exercitarea oricărei acțiuni în justiție pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii prezentate mai sus de Economica.net.

Dario Cipriani este împuternicit de către acţionarii Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti să încheie un contract de asistență juridică cu Filip SCA pentru reprezentarea societăților în fața instanțelor de judecată competente „în legătură cu acțiunea în justiție având ca obiect atragerea răspunderii dnei Irina Florentina Roșu”, în conformitate cu hotărârea prezentată de Economica.net mai sus. 

Grupul Farmavet e format din firmele Farmavet SA, Pasteur Filiala Filipeşti şi FNC Nutriţie Pietroiu.

Farmavet asigură distribuția de produse și consultanță tehnică specializată și operează ca centru de comandă al grupului.
Pasteur Filiala Filipești gestionează producția în grupul Farmavet prin cele două unități pe care le deține: la București realizează produse biologice, iar la Filipeștii de Pădure – produse medicamentoase. La București se află și centrul de cercetare și dezvoltare în microbiologie și produse farmaceutice și nonfarmaceutice al grupului Farmavet.
FNC Nutriție Pietroiu reprezintă una dintre cele mai moderne fabrici pentru nutrețuri din România. Unitatea utilizează tehnologii avansate de producție și este complet automatizată.

Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti sunt controlate de Gardenica Limited din Cipru

Acţionarii Farmavet SA sunt Gardenica Limited din Cipru cu 79.7376% din acţiuni şi A&S International 2000 cu 14.0713 % din acţiuni. A&S International 2000 e deţinută integral de Alexandra-Cristina Rosu, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul Termene.

Acţionarii firmei Pasteur Filiala Filipeşti sunt Gardenica Limited din Cipru cu 84.9995% din acţiuni şi Doina Mariana Stanescu – cu 15.0005% din acţiuni, conform datelor obţinute de Economica.net din portalul de specialitate Termene.

Gardenica Limited este deținută de către Fondul II China CEE, fond de investiții controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile Flash Lightings Services SA și Bristol Logistics SA.

Arhivatorul By VTM e deţinută de Marcel Vulpoi şi, indirect, de Dragoş Florin Cuc.

Firma Arhivatorul By VTM, cu care Farmavet ar fi încheiat contracte în condiţii dezavantajoase, e deţinută în mod egal de Marcel Vulpoi şi de Arhivatorul Plus SRL.
Arhivatorul Plus SRL din Cluj e deţinută de Dragoş Florin Cuc din Câmpia Turzii, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul Termene.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...