Ferrari vrea să dezvolte noi modele cu propulsie hibridă

Ferrari, parte a grupului Fiat, vrea să dezvolte noi automobile cu propulsie hibridă, după ce a lansat în martie la Geneva modelul LaFerrari, cu un preţ de listă de 1 milion de euro, parte a strategiei de creştere a profitabilităţii prin atragerea unei noi categorii de clienţi.
Economica.net - mie, 21 aug. 2013, 09:39
Ferrari vrea să dezvolte noi modele cu propulsie hibridă

„Nu cred în maşini electrice, dar sunt un adept convins al hibridelor”, a declarat preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, într-un interviu acordat Bloomberg la sediul companiei de la Maranello.

Producătorul de autoturisme de lux vizează de asemenea creşterea vânzărilor dincolo de piaţa auto, prin licenţierea mărcii şi a siglei spre utilizarea pe alte tipuri de produse.

„Avem multe activităţi paralele prin care putem creşte veniturile fără a produce mai multe maşini”, a afirmat di Montezemolo.

Ferrari este cea mai profitabilă divizie a Fiat şi generează aproximativ 10% din profitul operaţional al grupului. Compania a prezentat, în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, modelul sport cu propulsie hibridă LaFerrari, care se adresează clienţilor bogaţi care nu sunt neapărat interesaţi să piloteze un „supercar”.

Di Montezemolo, şef la Ferrari din 1991, rămâne fidel strategiei de a produce autourisme de lux, cu numeroase opţiuni pentru personalizare, însă cu o disponibilitate restricţionată intenţionat pentru a spori exclusivitatea mărcii.

Ferrari intenţionează să reducă producţia în acest an cu aproximativ 400 de maşini la 6.900 unităţi.

„Piaţa este foarte bună pentru noi, deoarece ne merge foarte bine în Statele Unite, în Germania şi Marea Britanie, Japonia şi China (inclusiv Hong Kong şi Taiwan – n.r.)”, a declarat el.

În viitorul apropiat, Ferrari vrea să prezinte, la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt, din luna septembrie, autoturismul 458 Speciale, cu un motor de 605 cai putere. Compania susţine că modelul este cea mai eficientă maşină din punct de vedere aerodinamic pe care a dezvoltat-o vreodată. Automobilul este capabil să accelereze de la 0 la 100 kilometri pe oră în 3 secunde.

Fiat a anunţat recent că profitul Ferrari a fost sprijinit în trimestrul al doilea de contribuţii importante din licenţierea mărcii către alte produse şi din personalizarea autoturismelor. Ferrari a lansat recent linia vestimentară Pr1ma, cu produse precum geci de piele de 1.500 de euro, prin care speră să-şi sporească profitul în acest an.

„Vreau să continui diversificarea activităţilor – retail, licenţiere, produse”, a afirmat di Montezemolo.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...