1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Firea: Dorim să achiziţionăm 500 de apartamente de pe piaţa liberă pentru medici şi asistente, în apropierea spitalelor

Primăria Capitalei are pentru acest an un buget de 15 milioane de euro pentru achiziţia de locuinţe pentru medicii şi asistentele care lucrează în cele 19 spitale administrate de Primărie. În plus, autorităţile vor să construiască şi locuinţe sociale. 

02 mar, 2018 | | ECONOMICA.net

"Suntem interesaţi să intrăm şi pe nişa de locuinţe de seriviciu, având în vedere ca domeniul medical a devenit deja o urgenţă. Avem în cele 19 spitale administrate de Primărie 1.100 de medici şi 3.500 de asistenţi şi asistente, şi am luat decizia să alocăm suma de 15 milioane de euro care va merge către achiziţia de pe piaţa liberă, piaţa privată. În prima etapă, dorim să achiziţionăm 300 de apartamente, iar în a doua etapă, 200. În total, dorim să achiziţionăm 500 de garsoniere, apartamente cu două şi trei camere pentru medici şi asistenţi, în zona celor 19 spitale. Suntem interesaţi şi de zonele care au metrou sau staţii RATB", a declarat Gabriela Firea, la un forum pe teme imobiliare organizat de Intact Media în cadrul Salonului Imobiliare care are loc la Palatul Parlamentului în perioada 2-4 martie. 

În plus, Firea a mai precizat că prin Trustul de construcţii infiinţat de Primărie va fi demarată anul acesta construcţia de blocuri pentru cazurile sociale. 

"Acest demers nu vine absolut deloc în defavoarea afacerilor dumneavoastră, pentru că ne adresăm unei nişe diferite", a ţinut Firea să le spună dezvoltatorilor de locuinţe prezenţi la forum. 

"Avem 3.000 de cereri de unităţi locative sociale nerezolvate până în acest moment. S-au rezolvat foarte puţine pe an, iar aceste familii nu se vor putea încadra niciodată în condiţiile de creditare ale unei bănci comerciale sau dezvoltator şi vor rămâne pe veci cu situaţia locativă nerezolvată", a completat Firea. 

Primarul general spune că în curând va organiza o conferinţă de presă în care vor fi prezentate locaţiile unde Trustul de construcţii va ridica blocurile cu locuinţe sociale. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO