1EUR = 4.7305 RON | Bucureşti 35 º

News

Firea a dispus ca RADET să nu oprească apa caldă şi căldura în Drumul Taberei, aşa cum ceruse Metrorex

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a dispus, sâmbătă, ca RADET să nu întrerupă furnizarea căldurii şi a apei calde în Drumul Taberei, aşa cum ceruse, vineri, Metrorex. Totodată, Firea a cerut Corpului de Control al Primarului să efectueze o investigaţie în legătură cu solicitarea Metrorex către RADET de a sista trei zile căldura pe timpul iernii.

19 noi, 2016 | News.ro

RADET nu va opri furnizarea apei calde şi a căldurii în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei), la cererea Metrorex, asa cum se anunţase ieri, informează Primăria Capitalei.

Reprezentanţii municipalităţii spun că primarul general a dispus efectuarea unei investigatii de către Corpul de Control al Primarului, în legătură cu solicitarea iniţială a Metrorex către RADET, de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani.

"Ca primar general al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice nationale. Am obligaţia să mă asigur că fiecare acţiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată şi susţinută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureştiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic", a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai arătat că va iniţia întâlniri periodice cu reprezentanţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor, sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare pentru a veni în sprijinul activităţilor, astfel încât să nu fie afectată nici continuitatea serviciilor publice.

RADET anunţase vineri că va întrerupe temporar furnizarea apei calde şi a căldurii pentru 111 blocuri din Drumul Taberei, la cererea constructorului Magistralei 5 de metrou, pentru efectuarea unor lucrări.

Întreruperea căldurii şi a apei calde în Drumul Taberei urma să aibă loc luni, începând cu ora 0.00, arăta RADET, care preciza că furnizarea agentului termic urma să fie reluată cel târziu marţi, la ora 8.30, în condiţiile în care reprezentantul constructorului ar fi estimat că lucrările vor avea un termen de execuţie de maximum 24 de ore.

Măsura înreruperii apei calde şi a căldurii ar fi urmat să afecteze locatarii unui număr de 111 blocuri situate în perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei (între intersecţia cu strada Braşov şi intersecţia cu strada Sibiu), potrivit regiei de distribuţie a energiei termice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO