Firma de investiții Global Emerging Group va deveni acționar la Eurohold, compania mamă a Euroins, în schimbul unei finanțări de 31 de milioane de dolari

Cristian Negrei - lun, 08 mart. 2021, 16:41
Firma de investiții Global Emerging Group va deveni acționar la Eurohold, compania mamă a Euroins, în schimbul unei finanțări de 31 de milioane de dolari

Societatea bulgară Eurohold (foto sediul central), care deține printre activele sale și firma de asigurări Euroins, a anunțat luni prin intermediul unui comunicat că și-a asigurat un angajament de finanțare de 31 de milioane de dolari (26 de milioane de euro) de la firma americană de investiții financiare Global Emerging Markets Group (GEM), o societate a cărei valoare estimată este de 3,4 miliarde de dolari, și care își are axată activitatea pe piețele emergente din 70 de țări din întreaga lume.

Cele două părți au semnat deja un prim acord. GEM va asigura finanțarea din capitaluri proprii în schimbul unei cote din acțiunile grupului Еurohold. Fondurile urmează să fie folosite pentru achiziția grupului CEZ în Bulgaria, dar și pentru investiții în dezvoltarea operațiunilor din piața de asigurări, mai exact prin susținerea Euroins.

Pe termen lung, Еurohold urmărește să devină unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii financiare și de utilități din Europa Centrală și Europa de Sud-Est. GEM are aproape 30 de ani de experiență în investiții în întreaga lume, iar până acum a finalizat peste 400 de tranzacții în peste 70 de țări din întreaga lume.

Citiți și: Eurohold, compania mamă a Euroins, are în plan să capitalizeze aproape 100 de milioane de euro (economica.net)

„Ne bucurăm că un investitor global de capital privat, precum GEM, a decis să ni se alăture, să investească în holdingul nostru și să sprijine strategia noastră de investiții. Acordul cu GEM este un semn clar de încredere în managementul și dezvoltarea companiei noastre”, a declarat Vasil Stefanov, directorul de dezvoltare al Eurohold.

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a șapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică, CEZ Distribution Bulgaria, și cel mai mare furnizor de energie electrică, CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria, CEZ Trade Bulgaria.

Citiți și: Eurohold a primit toate aprobările pentru achiziționarea CEZ Bulgaria (economica.net)

CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 de milioane de euro (1,4 miliarde de leva). Compania are peste 3000 de angajați în Bulgaria.

Despre Global Emerging Markets Group GEM

GEM a fost fondată în 1991 și este un grup de investiții de 3,4 miliarde de dolari, care gestionează un set divers de investiții axate pe piețele emergente din întreaga lume. GEM a finalizat peste 400 de tranzacții în 70 de țări de pe 5 continente. GEM Are birouri în New York, Los Angeles, Nassau (Bahamas) și Paris.

Despre Eurohold Bulgaria

Eurohold Bulgaria este un grup financiar lider în regiunea CEE / SEE / CSI și cel mai mare holding public din Bulgaria – din punct de vedere al veniturilor. Acesta operează în domeniul asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, gestionării activelor și serviciilor de investiții. Eurohold este listat la Bursa din Sofia și la Bursa din Varșovia. Compania deține Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 țări și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurare de nișă în Spania și Italia. În prezent, grupul de asigurări are mai mult de 4 milioane de clienți și peste 3000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum
Premierul Florin Cîțu, a declarat la finele unei întâlniri a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei că, la nivel național, mai sunt disponibile doar 6 paturi ATI. Este......
Bursa de la Bucureşti a câştigat 800 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat 800 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 800 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară
511.290 doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva Sars-CoV2 vor sosi luni în România. Acestea vor fi distribuite în centre ...
INS: Cei peste 5,1 milioane de pensionari au încasat anul trecut 92,3 miliarde de lei
INS: Cei peste 5,1 milioane de pensionari au încasat anul trecut 92,3 miliarde de lei
Statul a plătit anul trecut pensii în valoare totală de 92,304 miliarde de lei, cu 15,4% mai mult decât în 2019. Pensia ...